• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu veri çekme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thegenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 excel
Elimde bir excel dosyası var ve bu dosyanın ilk sayfasında ürünler mevcut, ikinci sayfada ise ürün özellikleri. Normal sql de yapabildiğim bir işlem ama excel yapılacak bir işlem olunca pekte birşey üretemedim. istediğim şey b2 de ki ürün adının yanındaki hücreye tıkladıgımda o ürüne ait renklerin gelmesi. bunu filtre koşullu yada veri hücresi olarak yapabiliyorum. Fakat 1 nolu ürüne farklı bir renk eklenirse, eklenen rengi göstermiyor.

sayfa1

sr no Adı renk fiyat agirlik
------+-------+------+-------+
1 ürün1
2 ürün2
3 ürün3

----------------------------------------------------------------------

Sayfa 2

ürün1 sari
ürün2 mor
ürün1 mavi
ürün1 yesil
ürün2 yesil
ürün1 pembe

sadece ürün1in renkleri c2 ye tıklandıgında c2 de c3e tıklandıgında ürün2nin renkleri c3 te gösterilsin istiyorum. yeni bir ürün yada renk eklendiğinde koşul,filtre ve veri alarak yaptıgım bir işe yaramıyorum.

yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Açılır kutu şeklinde, aşağıya doğru açılarak gösterebilirmisiniz.Veri olarak eklediğim excel de c2 hücresine basıldığında olduğu gibi.

Açılır kutu şeklinde, aşağıya doğru açılarak gösterebilirmisiniz.Veri olarak eklediğim excel de c2 hücresine basıldığında olduğu gibi.

Merhaba;
Eklediğiniz dosyada açılır liste göremedim ama sanırım isteğiniz ekteki gibi olabilir.
Ekte ;
Sheet1 sayfasında C2 : C65536 aralığında işlem yapılırsa tetiklenen bir makro ,
Sheet2 sayfasında sayfadan çıkışta tetiklenen bir makro var.

Dolayısıyla butonsuz işlem yapabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Link:
http://s6.dosya.tc/server11/x0m9a1/thegenc-Book1-1.zip.html

Ekli dosyalar

Muygun bey merhaba, A stununa bir ekleme yaptığınız için, C stunu kaymış oluyor. Benim istediğim işlemi şu şekilde izah edeyim. elimde ürünler var ve bu ürünlerin belli bir renk tablosu var. Her üründe her renk yok. Bu yüzden ürün adı ve rengi 2.sayfada üretim zamanına göre sıralıyorum. Mesela ürün 1 in sarı,kırmızı,mavi ve turuncu rengi var. Ürün 2 de ise yeşil, turkuaz, mavi ve mor var. Sayfa 1 de ürün adının yanındaki renk hücresine basıldığında, sayfa 2 de ürün 1 e bağlı olan renkler gösterilsin istiyorum. Çünkü bu renkler ve ürünler her gün üretim sırasına göre elime geliyor. 200 e yakın ürün 50 ye yakın renk var. Bu yüzden sayfa 2 ye bir ürün adı ve rengi eklediğimde, sayfa 1 de mevcutta bulunan ürün adının sağındaki hücreye tıklayarak, açılan kutunun içinden ürüne ait renkleri görmek istiyorum.

http://s6.dosya.tc/server11/1nsms3/Book1.rar.html

Ekte ki dosyada;
sayfa1 c2 ye tıklandığında açılan kutunun içinde renkleri göreceksiniz. sayfa2 ye geldiğinizde ürün1 e ait renkleri göreceksiniz fakat sayfa 1 de (c2) açılır kutunun içinde "mor" renk olmadığını göreceksiniz. Çünkü mor renk i ben sonradan ekledim. Bu listeyi tarayarak eklenen ürüne ilişkili renklerin hepsini görmek istiyorum. Yeni bir renk eklendiğinde sayfa1 deki ürüne eklensin istiyorum.

Umarım biraz daha anlaşılır olmuştur :) Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba;
Doğru anladıysam birde bu eki deneyin.

NOT:
Açıklamanızda sayfa isimlerini örneğinizle aynı yazın. (Örneğinizde sayfa isimleri Sheet1 ve Sheet2 , açıklamanızda Sayfa1 ve Sayfa2...)
Bu nedenle hangi sayfada (olmayan) açılır liste var?. Ben göremiyorum.
Ya doğru örnek buraya yansıtılmıyor. Yada versiyon farkından dolayı dönüştürmede açılır liste kayboluyor. Tekrar dosya ekleme ihtiyacı duyarsanız dosyanızı;
Farklı kaydet>Excel 97-2003 Çalışma Kitabı şeklinde kaydederek ekleyin.

İyi çalışmalar.

Link:
http://s5.dosya.tc/server5/omh8y1/thegenc-secenege_bagli_acilir_liste.zip.html

Ekli dosyalar

Geri