• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Veri Alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HarEndu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
merhaba,
koşullu G sayfasından aylık verileri almak istiyorum, ayrıca toplamlı istediğimde ise seçilen aya kadar verileri toplamasını istiyorum. böyle bir formül var mıdır acaba? nasıl yardımcı olabilirsiniz....

Ekli dosyalar

Ekteki belgeyi inceleyiniz.

Merhabalar ekteki belgeyi inceleyiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam aynı soru daha önce de sorulmuştu.
Anlaşılan çözüm bulunmamış.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yukarıdaki cevaba örnek belge eklediğimden buradaki cevabı sildim.

Yukarıdaki cevap ekindeki belgeyi inceleyip, test ettikten sonra konu sayfasına geri bildirim yaparsanız sevinirim.

İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Teşekkür Ederim Ömer Bey,
evet haklısınız, daha öncede buna benzer soru sormuştum, ve bu dosyamı çok güzel kullanıyorum. formüllerin karmaşık yapısını algılayamadığım için yeni rapora uyarlayamadım. sormamak için çok direndim ama olmadı. sizi yorduysam özür dilerim. emeğinize sağlık mükemmel olmuş.

Formülleri parçalayarak yapının anlaşıldığını vurgulamak için bu cevabı yazıyorum.
Belirleyici olan DOLAYLI formüllerinin içindeki kısımlardır.
-- Formül 1 (AYLIK) seçildiğinde çalışan kısım:
Kod:
"G!"&ADRES((($N$4*6)-3+SATIRSAY($D$5:D5)-1);2+$M$4;4)
-- Formül 2 (TOPLAMLI) seçildiğinde çalışan kısım:
Kod:
"G!"&ADRES((($N$4*6)-3+SATIRSAY($D$5:D5)-1);3;4)&":"&ADRES((($N$4*6)-3+SATIRSAY($D$5:D5)-1);2+$M$4;4)
Her ikisinde de hangi satır, hangi sütun/hangi sütuna kadar sorusu cevap buluyor.
Ben sorun varsa, belgeyi yeniden yükleyerek belge üzerinden konuşuruz diye belgeyi yeniden
yüklemenizi rica etmiştim. Formüller istediğiniz sonucu verdiğine göre sorun yok demektir.
İyi günler dilerim.

Ömer Bey Merhaba,
sizi tekrardan yoruyorum ama orijinal dosya boyutu büyük olduğu için yükleyememiştim.
hücre başvuru kodunuz ($N$4*6)-3
Konsolide için C3
Toptan için C56
Yemek için C109
Mağaza için C162
Yönetim için C215
uyguluyorum ama bir türlü başaramıyorum. sizi yorduğum için üzg. tekrardan bakarsan çok sevinirim...

Ekli dosyalar

Şu an cep telefonundan yazıyorum, bilgisayar başına geçince bakarım, sorun değil.

Şunu söyleyeyim, bir alttaki seçeneği seçince kaç satır aşağıdaki veryi almanız gerekiyor diye düşünüp (3 -> 56 -> 109 -> 162 gibi) bu sayıyı elde ettirecek şekilde formül düşünmeniz gerekiyor.

Açıl listedeki seçenek metinleriyle veri tablonuzdaki B sütunundaki metinleri birebir aynı yaparsanız, doğrudan KAÇINCI işleviyle sonuç alabilirsiniz.

Ömer bey,
çok teşekkür ederim, harika olmuş, emeğinize sağlık. nasıl teşekkür ederim bilemiyorum size...
(tek dezavantajı biraz formül uzun olmuş)

Ömer bey,
çok teşekkür ederim, harika olmuş, emeğinize sağlık. nasıl teşekkür ederim bilemiyorum size...

Kısa olsun diye bir amaç gütmemiştim, belki kısaltılabilir ama bilemiyorum, AYLIK seçeneğinde İNDİS, TOPLAMLI seçeneğinde ise DOLAYLI formülü esas alınmıştır.

Son düzenleme:
Aynı cevabı iki kez gönderdiğimden bunu sildim.

Ömer bey,

Merhabalar, sanırım bu daha kısa bir formül oldu.
Belgenizde D5 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirip, aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞER($O$4=1;İNDİS(DOLAYLI("'G1'!$A$"&((($N$4-1)*53)+1)&":$O$"&((($N$4-1)*53)+1)+52);SATIRSAY($D$4:D4)+1;2+$M$4);TOPLA(DOLAYLI("'G1'!"&ADRES(1+SATIRSAY($D$4:D4);3;4)&":"&ADRES(1+SATIRSAY($D$4:D4);2+$M$4;4))))

Geri