• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
m7dgeu.jpg

Yukarıdaki resimde görülen farklı sayıdaki hücre toplamayı nasıl formülleştirebiliriz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

topla veya etopla formülü kullanılabilir ama verileriniz sabit değil gibi geldi bana , araya satır giriyor mu toplanacak hücreler hangileri ve şartlar neler belirtir misiniz ?

A sütununda Traktörler, B sütununda beygir güçleri
C sütununda adetler olduğu, 1. satırda başlıklar ve son satırın 100. satır olduğu düşünülerek D2 hücresinde aşağıdaki formülü yazarak aşağı doğru kopyalayınız:

Kod:
=EĞER(A2="";"";TOPLA(C2:$C$100)-TOPLA(D3:$D$100))

İlk Sarı ile belirttiğim hücreler bir ilin traktör sayısını belirtiyor ve üç çeşit var.
Gri ile belirttiğim hücreler bir ilin traktör sayısı belirtiyor ondada beş çeşit var.

Liste böyle aşağıya doğru gidiyor birinde 6 birinde 2 gibi karışık gidiyor.

C sütununda adetler olduğu, 1. satırda başlıklar ve son satırın 100. satır olduğu düşünülerek D2 hücresinde aşağıdaki formülü yazarak aşağı doğru kopyalayınız:

Kod:
Dediğini yaptım ama toplamadı

hocam aynı formülü uygulayabilirsiniz ,Burda önemli olan nokta ağrı ilini ardahan' a kadar devam ettirip aynı formülü uygulayın .
dosyanızı ekleyin ya da

Kod:
Kusura bakma kardeşim hücrelerin yeri değişik olunca formül çalışmadı dedim. Dikkatli bakıp deneyince çalıştı. Çok teşekkürler.

Kusura bakma kardeşim hücrelerin yeri değişik olunca formül çalışmadı dedim. Dikkatli bakıp deneyince çalıştı. Çok teşekkürler.

Bu gibi durumların önüne geçmek için örnek dosya paylaşmanız iyi olur. Resim üzerinden olunca bu kadar oluyor.

Geri