• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu toplama

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
Üstadlar kafama takıldı ek'te 3 ayrı arama kriteri ile toplama işlemi yapmaya çalışıyorum. şidi 2 ayrı koşul ile =eğer ve etopla formülü kullanarak toplatıyorduk. ama bunda nasıl toplatacağız formül yaıyorum olmuyo benim kafa stop etti. YARRDIMM

Ekli dosyalar

Üstadlar kafama takıldı ek'te 3 ayrı arama kriteri ile toplama işlemi yapmaya çalışıyorum. şidi 2 ayrı koşul ile =eğer ve etopla formülü kullanarak toplatıyorduk. ama bunda nasıl toplatacağız formül yaıyorum olmuyo benim kafa stop etti. YARRDIMM

.

Dosyanız ekte Pivot Table - Özet Tablo ile yapılmıştır.

Konu için Excel Dersanesine bakın.

.

Ekli dosyalar

Sayın Hocam Peki bu yaptığınızı diyerin data1, data2, data3 diye sayfalarımıza bağlayarak özet rapor oluşturabilirmisiniz. benim data 3 ayrı sayfa tutacak ben yapmaya çalıştım ama verileri yeerlerine oturtamadım.

Sayın Hocam Peki bu yaptığınızı diyerin data1, data2, data3 diye sayfalarımıza bağlayarak özet rapor oluşturabilirmisiniz. benim data 3 ayrı sayfa tutacak ben yapmaya çalıştım ama verileri yeerlerine oturtamadım.

.

İfade düzgün olmadığı için yarım yamalak anladığım kadarı ile sizin başka Data1, Data2, Data... gibi sayfalarınız var. Bunları birleştirerek bir özet rapor elde etmeye çalışyorsunuz.

Eğer öyleyse, sayfalarınızı birleştirdikten sonra özet tablo yapmanız daha uygun olur.

.

Kusuruma bakmayın hocam yarım yamalak yazdığım için;

Hocam datam büyük olduğu için örnek dosya ekledim. Özet rapor yapıyorum ama satır ve sutun ları istediğim gibi yerleştiremiyorum. Sizdem ricam. Data1 , Data2 ve Data3 sayfasına bağlı özet rapor yapmanız.
özet raporun şekli ise vade sayfasımdki gibi olursa çok memnun olurum.
bu sayede hem işimi görmüş hemde bişeyleri kavramış olurum. İlginiz için şimdiden teşekkür edrim.

Ekli dosyalar

yurttaş hocamın işi çektı heralde arkadaşlar başka ilgilenecek yok mu?

yurttaş hocamın işi çektı heralde arkadaşlar başka ilgilenecek yok mu?

Merhaba Arkadaşım,

Umarım aşağıdaki dosya işine yarar.Data sayfalarının M sütununu incelersin.Sorgulama o sütundan yapılıyor.

İyi geceler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok güzel bir çözümleme yapmışsın, hiç aklıma gelmemişti 10 numara olmuş. Emeğine sağlık Teşekkür Ederim.

Yardımcı olabildiysem sevindim.

Geri