• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu toplama Hk.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Arkadaşlar,

Sürekli olarak manuel hazırladığım bir raporda elimde ekteki gibi bir veriseti bulunuyor. Bu veri setinde "Dökümhane Elektrik Giderleri"'ni toplatmak istiyorum. Ancak bunu yaparken "PİK DÖKÜM" altında yer alan "Dökümhane Elektrik Giderleri" ayrı Sfero ve Sferolaşan Dökümler altındakiler ayrı ve "Sarı Döküm altındakiler ayrı ayrı listelesin istiyorum. Yani sonuçta aşağıdaki tablodan Pik döküm - 38346,34 Sfero-Sferolaşan döküm - 24728,07 ve Sarı Döküm - 204,07 olacak. Bunun otomatik olarak yapılmasını nasıl sağlayabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar,

Sürekli olarak manuel hazırladığım bir raporda elimde ekteki gibi bir veriseti bulunuyor. Bu veri setinde "Dökümhane Elektrik Giderleri"'ni toplatmak istiyorum. Ancak bunu yaparken "PİK DÖKÜM" altında yer alan "Dökümhane Elektrik Giderleri" ayrı Sfero ve Sferolaşan Dökümler altındakiler ayrı ve "Sarı Döküm altındakiler ayrı ayrı listelesin istiyorum. Yani sonuçta aşağıdaki tablodan Pik döküm - 38346,34 Sfero-Sferolaşan döküm - 24728,07 ve Sarı Döküm - 204,07 olacak. Bunun otomatik olarak yapılmasını nasıl sağlayabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Dosyanız ektedir
"ÜRÜNLER" sayfası eklendi veri girildikçe açılır listede görünecektir.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim cevabınız için ama istemiş olduğum bu değildi. Sanırım doğru ifade edemedim. Göndermiş olduğum dosyadaki verilerin şöyle değerlendirilmesi gerekiyor. İlk satırda yer alan pik döküm bir başlıktır. Diğer başlığa kadar olan veriler pik döküm içeriğindeki kalemlerdir. Ekte gönderdiğim dosyayı düzenleyerek tekrar gönderiyorum. İlk mesajda gönderdiğim verilerden Pik döküm verisi mavi dolgulu veriler toplanarak elde ediliyor. Sfero ve Sferolaşan döküm verisi kırmızı dolgulu veriler toplanarak elde ediliyor. Sarı döküm verisi ise sarı dolgulu değerden geliyor. Buna göre bu dediğim değerlere otomatik olarak nasıl ulaşabilirim?

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim cevabınız için ama istemiş olduğum bu değildi. Sanırım doğru ifade edemedim. Göndermiş olduğum dosyadaki verilerin şöyle değerlendirilmesi gerekiyor. İlk satırda yer alan pik döküm bir başlıktır. Diğer başlığa kadar olan veriler pik döküm içeriğindeki kalemlerdir. Ekte gönderdiğim dosyayı düzenleyerek tekrar gönderiyorum. İlk mesajda gönderdiğim verilerden Pik döküm verisi mavi dolgulu veriler toplanarak elde ediliyor. Sfero ve Sferolaşan döküm verisi kırmızı dolgulu veriler toplanarak elde ediliyor. Sarı döküm verisi ise sarı dolgulu değerden geliyor. Buna göre bu dediğim değerlere otomatik olarak nasıl ulaşabilirim?

Ben pek birşey anlayamadım renkli dolguların hepsi "DÖKÜMHANE ELEKTRİK GİDERİ" onları neyin toplamıyla elde ettiğinide çözemedim

şöyle anlatmaya çalışayım. her kalemin sol tarafında kodlar var.

151 ile başlayan kodları ürün olarak düşün 150 ile başlayan kodlar ise üstlerindeki 151'li kodlu ürünleri oluşturan ürünler gibi düşün.

Benim istediğimde her ürün için olan Dökümhane elektrik gideri miktarı ne toplam kadar? açıklayabildim mi??

nasıl bir düzende görmek istediğne bağlı...
ayrı sayfadamı istiyosun... hemen göreyim mi istiyosun...

grup sütunu eklenmek zorunda kalındı...
ekdeki dosyada basit bir filitreleme ile toplamları görmek mümkün...

başlık kısmında 2 filitreyi kullanarak toplamı gör..

Ekli dosyalar

yapmak istediğim bu işlem makro kaydetme işleminde yer alacak bir parça...

sizin hazırladığınız düzende manuel olarak zaten yapıyorum ben bunu. benim sorunum bunu excele otomatik nasıl yaptırırım. Örneğin sizin dediğiniz şekilde filtrelenip pik olanların yanına pik sfero olanlara sfero yazdığımda bir sonraki periyotta aldığım raporda satır sayıları vs. olmadığından nereye pik yazacağını nereye sfero yazacağını bilemeyecek.. satır sayısının her raporda değiştiğini düşünerek bunu nasıl yapabiliriz?

tutarlar rapor sayfasında...
rapor sayfasına geçince tutarlar güncellenir...

çalışma ekde...

Ekli dosyalar

Geri