• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Toplam

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010,
Türkçe
Merhaba arkadaşlar, elimde bir veri var. Excelin önceki versiyonlarında koşullu toplamla çözebiliyordum ama şu anda excel 2010 var. Bildiğiniz gibi 2010 da bunun yerine ETOPLA yada ÇOKLUETOPLA var. Ama ben bunların hiç biri ile elimdeki verileri toplamayı başaramadım. Yardımcı olursanız memnun olurum. Dosya ektedir.

Yapmak istediğim. A sütunundaki ayları ayrı ayrı toplamak. Mesala sadece A sütunundaki Aralık 11 aylarını alacak ve I sütunundaki bu aylara karşılık gelen toplamları alıp hesaplama yapacak. Diğer aylar içinde aynı olacak. Umarım anlatabildim sıkıntımı.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar, elimde bir veri var. Excelin önceki versiyonlarında koşullu toplamla çözebiliyordum ama şu anda excel 2010 var. Bildiğiniz gibi 2010 da bunun yerine ETOPLA yada ÇOKLUETOPLA var. Ama ben bunların hiç biri ile elimdeki verileri toplamayı başaramadım. Yardımcı olursanız memnun olurum. Dosya ektedir.

Yapmak istediğim. A sütunundaki ayları ayrı ayrı toplamak. Mesala sadece A sütunundaki Aralık 11 aylarını alacak ve I sütunundaki bu aylara karşılık gelen toplamları alıp hesaplama yapacak. Diğer aylar içinde aynı olacak. Umarım anlatabildim sıkıntımı.

Teşekkürler.

Selamlar,

Ekdeki örnek dosyayı inceleyin,

Ekli dosyalar

Vedat Bey, teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş. Ben sürekli çoklutopla ile uğraştığımdan diğerler fonksiyonları hiç düşünmemiştim. Onda da hiç başarılı olamadım zaten. Elinize sağlık teşekkür ederim.

Garanti01 arkadaşım ilgilendiğiniz için sizede teşekkür ederim elinize sağlık.

Katkılarınız için teşekkürler.

Vedat hocam bu örnek1.xls dosyasında ayları elle girmişsiniz. Herşey aynı olacak şekilde sisteme formülle aylarıda yazdırabilirmiyiz acaba ?

Geri