• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu süre hesabı

Merhaba,

Destek alabilirmiyim? Teşekkürler.

Selamlar;

"gg.aa.yyyy")
türkçe gün ay yıl ifadelerinin kısaltılmışı
siz bunun ingilizce karşılıklarını bulup yazınız...
belki şöyle olabilir
"dd.mm.yyyy")

saat için
"ss:dd"
türkçe saat dakika
bunun da ingilizcesi tahminen
"hh:mm" olabilir.

kolay gelsin

Son düzenleme:
Üstad merhaba,

Denedim fakat sonuç alamıyorum. Sizin yüklediğiniz dosyada, yazdığın formül sizin türkçe versiyonda çalışıyor mu? Hata vermiyor değil mi?

Teşekkürler.

Selamlar;

Evet çalışıyor
siz benim fomülüde yazarak dosyanız tekrar yükleyiniz...

Saygılar;

Tekrar merhaba,

Regional ayarlarından format düzelttim. Formül çalıştı. Fakat işlemde ilk etapta bir eksiklik görüdüm. Dosyadaki Örnek 1 de Çözüm tarihini 02/05/2010 dan 05/05/2010 a çevirdiğimde (yani 3 tam gün arttırdığımda) 4 saat olan çözüm süresini 76 yapması gerekiyor. Fakat 4 saat bıraktı. Bu konuda ne yapabiliriz?

teşekkürler.

Selamlar;

tamam onu hallettin yalnız bir sorum olacak
ARC10 için
servis : 02.05.2010 21:00
çözüm : 03.05.2010 03:00
ise
çözüm süresi kaç olması gerekir izahlı şekilde anlatırsan olacak inş.

Merhaba,

Saat 02:00 den sonra çözüm yapılamadığı için böyle bir saat çıkmayacaktır. 2:00 önce çözseydi normal çıkarma işlemi yapacaktı.

Tşk.

Günaydın,

Üstad öncelikle emeğine sağlık. Sadece Örnek 1 de kontrol için bir değişiklik yaptım. Servis bildirim saatini 21:00 yaptım. ARC10 için en son bildirim saati 20:00 yi geçtiği için hesaplamayı ertesi gün saat 09:00 da başlayarak hesaplamalıydı. Yani çözümsüresi 60 saat olmalıydı. Bu mantığı tablonun en altındaki örnekte çalıştırıyor. Fakat örnek 1 de yapmıyor.

Çok teşekkür ederim.

Selam

Kod:
=EĞER(VE(F7<>"";J7>0);EĞER(YADA(VE($H7>=MOD(DÜŞEYARA($F7;$A$7:$C$16;2;0);1);$H7<=MOD(DÜŞEYARA($F7;$A$7:$C$16;3;0);1));METNEÇEVİR($G7+1+"02:00:00";"gg.aa.yyyy ss:dd")>=METNEÇEVİR($I7+$J7;"gg.aa.yyyy ss:dd"));METNEÇEVİR($I7+$J7;"gg.aa.yyyy ss:dd")-METNEÇEVİR($G7+$H7;"gg.aa.yyyy ss:dd");METNEÇEVİR($I7+$J7;"gg.aa.yyyy ss:dd")-METNEÇEVİR($G7+1+DÜŞEYARA($F7;$A$7:$C$16;2;0);"gg.aa.yyyy ss:dd"));"")

dosya ekte

Ekli dosyalar

• aaa.xls
    aaa.xls
    35.5 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Üstad merhaba,

Harcadığın zaman ve emek için çok teşekkür ederim.

Syg.

Selamlar;

Formülün kısaltılmış hali

Kod:
=EĞER(VE(F7<>"";J7>0);EĞER(YADA(VE($H7>=MOD(DÜŞEYARA($F7;$A$7:$C$16;2;0);1);$H7<=MOD(DÜŞEYARA($F7;$A$7:$C$16;3;0);1));METNEÇEVİR($G7+1+"02:00:00";"gg.aa.yyyy ss:dd")>=METNEÇEVİR($I7+$J7;"gg.aa.yyyy ss:dd"));METNEÇEVİR(($I7+$J7)-($G7+$H7);"[ss]:dd");METNEÇEVİR(($I7+$J7)-($G7+1+DÜŞEYARA($F7;$A$7:$C$16;2;0));"[ss]:dd"));"")

?
Saygılar;

Geri