Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba Arkadaşlar,
Epeyce araştırdım fakat örnektekine benzer bir sırlamayı bulamadım. Örnekte detaylı açıkladığım gibi K sütunundaki şehir sırasını bozmadan tarihe göre nasıl sıralayabilirz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Şeklinde şehir isimlerini değiştirirseniz istediğiniz gibi sıralama yapabilirsiniz.
Eğer şehir isimlerinde değişiklik yapmak istemezseniz, tablonuza yeni bir kolon daha eklersiniz yeni eklediğiniz kolanda sıra numarası verip sıralarsınız.
Merhaba Arkadaşlar,
Korhan Ayhan Hocamın söylediği gibi makro kaydetten özel liste oluşturdum. Makro gayet güzel çalışıyor. Aşağıda ve örnekte verdiğim makroyu sadeleştirip düzenlemek mümkün mü?
Sub ozel_liste()
'
' ozel_liste Makro
'
'
Application.CutCopyMode = False
'Application.AddCustomList ListArray:=Range("K1:K13")
Range("A2:E803").Select
ActiveWorkbook.Worksheets("Sayfa1").Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("Sayfa1").Sort.SortFields.Add2 Key:=Range("D2367" _
), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, CustomOrder:= _
"Bursa,İzmir,Ankara,Mersin,İstanbul" _
, DataOption:=xlSortNormal
ActiveWorkbook.Worksheets("Sayfa1").Sort.SortFields.Add2 Key:=Range("A2:A367" _
), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
With ActiveWorkbook.Worksheets("Sayfa1").Sort
.SetRange Range("A1:E367")
.Header = xlYes
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
End Sub
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.