• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu sıralama

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2010
Merhabalar

Sizi ayrıntıyla rahatsız etmek istemiyorum o yüzden sorumu rakamlar üzerinden anlatmak isterim.

1'den 30'a kadar olan rakamları 5'li gruplar halinde listelemek için ne yapmam gerekiyor? (bu beşli grubun her defasında kendi içinde yer değiştirmesini istemiyorum, istediğim her seferinde listeye yeni bir isim/yani rakam girecek şekilde) Kombinasyon hesabı yapmak isteğindeyim. Şirket içi izin ve primleri bu şekilde ayarlayarak farklı bir yöntem denemeyi düşünüyoruz.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi akşamlar.

sorduğum sorunun cevabı bu kadar zor mu acaba? lütfen birileri cevap versin bunun yanıtına gerçekten ihtiyacım var.

Merhaba;
İsteğinizin zorluktan çok anlaşılır olması önemli. Bununda yolu sorunuzu örnek uygulama ve manuel sonuç ile desteklemeniz.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

yardımınız için nasıl teşekkür etsem bilemiyorum. Bu konuda eksik bilgimden dolayı da zamanınızı aldığım için ayrıca özür dilerim. C1 sütununda vermiş olduğunuz 5 rakamı grubu 6şarlı kişilere bölmekteydi rakamların yeri tersine çevrildiğinde yani c1 6 yapıldığında durum normale dönüyor. ekte gösteriyorum.

anlamadığım, D sütunundaki rakamlar ne için oluyor? ve en önemlisi G sütunundaki 5li kişi gruplarını totalde olması gereken 30 kişi içinde tıpkı forumda bulunan sayısal loto, 10 numara dosyalarında olduğu gibi nasıl karabiliriz?

Ekli dosyalar

Merhaba;
Önce sorunuzu anlamam gerek...
1-"Durum normale dönüyor" dediğiniz ne?
2-B sütunundaki isimlerin sırasını randomize karıştırmak mı istiyorsunuz?
3-B sütunundaki sıralama aynen kalmak şartıyla renkli alandaki isimlerin (grupları kendi içerisinde) randomize karıştırmak mı istiyorsunuz?
Açıklarsanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

B sütunundaki kişiler aynen kalabilir. Fakat G grubundaki kişilerin piyango çekilişi gibi karışması gerekiyor. örnek vermem gerekirse Grup 1 de son gönderdiğim şekilde 5 kişi ismi var.

Bu ''ayşe, gökhan, hanife, semra, metin'' isimli kişilerin ayşe, gökhan, hanife, semra, fatma'' diye başlayarak yanyana bir veya birden çok şekilde ''ayşe ayşe ayşe ayşe ayşe'' gibi olmayacak şekilde kombinasyonu da gerekiyor. bir çeşit piyango gibi...

Özet olarak 30 olan kişi sayısından çok daha fazla G grubu sütununa ulaşabilmem gerekiyor. Ve tüm bu 5li listelerinin birbirinden farklı olması gerekiyor minimum 1 maksimum 4 kez değişeceği şekilde.

İlgiliniz için teşekkürler. Size de iyi çalışmalar.

Maalesef bu şekilde değil. B sütunundaki kişilerden örnekleyeyim.
1. 5li grup
Ayşe fatma ali hüseyin nihal

2. 5li grup
ayşe fatma ali hüseyin tolga

3. 5li grup
ayşe fatma ali hüseyin gökhan

4. 5li grup
ayşe fatma ali hüseyin tarkan

5. 5li grup
ayşe fatma ali hüseyin ayşegül
şeklinde gidiyor. bu liste

Ben düz mantık olarak önce sondaki kişileri değiştirmeye başladım. Takdir edersiniz ki en az 200 den fazla liste olması gerekecek bu şekilde.İhtiyacım olan, bu şekilde aynı isimler 1 listede 2kez bulunmadan çoklu karma yapmak.

Merhaba;
Sorunuzu ya yanlış anladım yada hiç anlayamadım. (ve açıklamanıza rağmen aynı noktadayım)
Örnek sonuç tablonuzu oluşturarak buraya ekleyin.
Buna benzer örnek kullanmış yada oluşturmuş veya konuyu anlayan bir arkadaş sorunuza yardımcı olacaktır.
İyi çalışmalar.

Şöyle farzedelim aynı şablon üzerinde 30 tane rakam var. Bunlar sayısal lotonun 1/49 a olması gibi 1/30'a kadar olsun. Aynı rakamlar tekrarlanmadan yani 1 1 2 3 4, 1 2 2 3 4 gibi olmadan kaç farklı şekilde kombinasyon uygulayabiliriz bunu hesaplamak istiyorum en sağ grupta. İşim lotoyla alakalı değil fakat benzeri bir uygulama söz konusu.

Teşekkürler.

Yardıma ihtiyacım var. Ne yazıkki yeterince bilgiye sahip değilim. Bilen birileri bakarsa çok memnun olacağım.

Tekrardan yardımınızı rica ediyorum...

Geri