• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu sıra numarası verme

Excel Vers. ve Dili
office 365
şöyle bir sorunum var. a sütununda malların kodların ve b sütununda da alınacak mallar için "alınacak" diye kayıtlı. Alınacak mallara normal bir sıralama verebiliyorum. Ancak alınacak mallara kod numaraları küçükten başlayacak şekilde sıra numarası veremedim. yani b sütununda alınacak mal yazanlardan kod numarası en küçük olana sıra numarası verip sonra kod numarası bir büyük olandan devam etmesini istiyorum. Normalde olmasını istediğim sıralamayı c sütununda yazdım. bu şekilde sonuçlanması için c sütununa nasıl bir formül yazabilirim.
üyeliğim bitmiş dosya ekleyemedim

Merhaba.

Örnek belge olmadan cevap biraz afaki olacak ama; kod dediğiniz sanırım sadece sayı (ama metin olarak biçimlendirilmiş) veya sayı-metin birleşimi (excel açısından metin) şeklinde.

Örneğin veri adediniz 12 ise (5-16'ncı satırlarda), 5'inci satırda bir hücreye
=12-EĞERSAY($A$5:$A$16;">"&A5)
yazıp formülü aşağı doğru kopyalarsanız ALFABETİK öncelik kriterine göre sıra numarası vermiş olursunuz.

dosyayı ekledim. c sütununa olması gerekn sırayı yazdım. d sütununa şu koşullar ile sıra verdirmek istiyorum.

1- b sütununda al yazıyorsa,
2- a sütunundaki sayılardan önce en küçüğüne sıra numarası verecek sonra aynı sütundaki diğer sayılara küçükten büyüğe olacak şekilde sıra numarasına devam edecek

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- F2 hücresine (yardımcı sütun olarak kullanmak üzere) aşağıdaki ilk formülü,
-- D2 hücresine de aşağıdaki ikinci formülü
uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
.
Kod:
=B2&A2&SATIR()/1000
=EĞER(B2<>"AL";"";EĞERSAY($B$2:$B$11;"AL")-EĞERSAY($F$2:$F$11;">"&F2))

Teşekkür

Ömer Bey f sütununu e olarak düzlettim.
Bu formül birden fazla sütun için de oluyormuş. Ayrıca harflerin sırasına göre de sıralama yapıyor. Form rapor sayfasını düzeltirken çok işe yarar.
Elinize sağlık

Ömer Bey f sütununu e olarak düzlettim.
Bu formül birden fazla sütun için de oluyormuş. Ayrıca harflerin sırasına göre de sıralama yapıyor. Form rapor sayfasını düzeltirken çok işe yarar.
Elinize sağlık
İhtiyacınızın karşılanmasına memnun oldum.
İyi günler dilerim.
.

Geri