• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu sayma ve toplama yardım

Herkese merhabalar,
Çocuk yardımı benzeri bir uygulama için personelin çocuklarının doğum tarihlerinin girilerek yaşlarının hesaplandığı bir dosyada yararlanma koşullarını sağlayan bir fonksiyon için ekteki dosyayı inceler ve yardım ederseniz çok sevinirim,
Teşekkürler;

Ekli dosyalar

Merhaba,

AD4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA(Z4:AA4)=0;0;EĞER(AC4=2;0;EĞER(AA4=0;0;EĞER(AA4-AC4>2;2;AA4-AC4))))

Merhaba,

Ekte bir düzenleme yaptım. işinize yarar inşallah.

Ekli dosyalar

Merhaba,

AD4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA(Z4:AA4)=0;0;EĞER(AC4=2;0;EĞER(AA4=0;0;EĞER(AA4-AC4>2;2;AA4-AC4))))

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve cevapladığınız için ancak sanırım olmadı
aşağıdaki dosyada görebilirsiniz,

bir çok yol denedim ancak negatif değer yanlış ve değer hataları aldım ancak en yakın şu yol oldu

AC boş ya da 0 ise EĞER(AD22>=2;2;AD22) ---> DOĞRU
AC 2 ise AD boş "" ---> DOĞRU
AC 1 ise AD yi yazamadım, bu durumda AA 1 ve 1 den büyük için AD 1 olacak değil için boş olacak

Çok çok teşekkürler;

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba,

Formülü aşağıdaki gibidir.

=EĞER(AC6=2;0;EĞER(VE(AC6=1;AA6>0);1;EĞER(VE(AC6=1;AA6=0);0;EĞER(VE(AC6=0;AA6=0);0;EĞER(VE(AC6=0;AA6=1);1;EĞER(VE(AC6=0;AA6>=2);2))))))

örnek dosyayı açtığımda z4 hücresinde 0-6 yaş çocuk sayısı 4 olarak gözüküyor bende. AA4 hücresi ise 0. Bende excel 2010 var. bu yüzden farklı görüyor olabilirim ama doğru şeklinin z4 hücresi için 2, aa4 hücresi içinde 2 olması lazım değil mi? Z ve AA sütunlarındaki değerleri bu şekilde değiştirdiğimiz zaman formül bende çalıştı. İsterseniz bu sütunları bir kontrol edin.

Kolay Gelsin,

Herkese teşekkür ederim,
Çözdüm sanırım
Ancak benim kendi dosyamda çalışan formül uyarladığımda örnek dosyada çalışmadı bu nedenle ekte sayfa olarka çalıştığım dosyanın sütunlarını koruyarak ekledim,
Teşekkürler;

Bu arada bazı hücrelerde hala yanlı şdeğeri alıyorum ve ayrıca konuyu yanlış yere açtıysamda özür dilerim

Ekli dosyalar

EĞER(BB3=0;EĞER(AZ3>=2;2;AZ3);EĞER(BB3=2;"";EĞER(BB3=1;(EĞER(AZ3>=1;1;"")))))
şeklinde düzelttim ve YANLIŞ düzeldi,
Tekrar teşekkürler;

Geri