• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Saydırma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2019
Merhaba arkadaşlar. Bir çok yerde araştırdım ama işime yarayacak şekilde bir formül bulamadım ve işin içinden de çıkamadım...

Elimde bir tablo var, aylık olarak ne kadar lastik toplandığının verilerini yazdığımız. Ben şu şekilde yapmak istiyorum, günlük olarak toplanan lastik sayıları girilecek ve tarihe göre kişilerin ne kadar lastik getirdiğini tabloya çekecek.

Mesela,
Mayıs ayı için toplanan lastik sayısını görmek istediğimde, ben 01.05.2013 - 31.05.2013 tarihlerini yazacağım, bana o tarihler arasında her kişinin ne kadar lastik getirdiğini tabloya dökecek.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Dosya ektedir.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tablonun bu haliyle isteneni anlamak zor.

Daha dolu bir tablo ekleyip istediğinizin raporun şablonunu hesaplamaları manuel yaparak sayfa içerisinde konuyu tekrar açıklamanızı rica ederim.

Merhaba Burakturk,

Umarım formül istediğiniz gibi olmuştur.

Günlük Durum Rap. sayfasındaki gizli olan G ve H Sutununa , Aylık Durum Rap sayfasındaki sarı yerlere formül yazdım incelersin.Yapman gereken tek şey,Aylık Durum Rap sayfasındaki B1 Hücresine verileri istediğin ayı girmek.

İyi çalışmalar!

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, benim de benzer bir sorunum var. 2 koşula bağlı olarak toplama yapmak istiyorum. Örneğin A isimli tezgahın 3. haftadaki iş yükünü saat cinsinden toplayacak. Ekte bir tezgah için görülmesi gereken değerleri manuel olarak yazdım. Formülasyonuna yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

C3 hücresine aşağıdaki formülü yapıştırıp diğer hücrelere kopyalayınız:
Kod:
=EĞER(ÇOKETOPLA(Sayfa1!$E$5:$E$2810;Sayfa1!$D$5:$D$2810;$B1;Sayfa1!$H$5:$H$2810;C2)=0;"TERMİN YOK";ÇOKETOPLA(Sayfa1!$E$5:$E$2810;Sayfa1!$D$5:$D$2810;$B1;Sayfa1!$H$5:$H$2810;C2))

Geri