• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Satırdaki bazı hücreleri renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
Kolay gelsin herkese . öncelikle burda cevap yazan herkese sonsuz teşekkürler . En kısa zamanda altın üye olcağım . Cidden süper bir site . Excell konusunda cevap alamayacağınız hiç bir soru yok . Katkısı olan tüm arkadaşların ellerine bilgilerine sağlık

1000 tane tablom var .

1001 1002 1003
armut 75,00% 73,97% 75,34%
elma 3,41% 7,85% 4,73%
muz 7,20% 2,48% 6,42%
karpuz 10,23% 7,44% 8,45%

a sütununu kontrol edecek . Armutun olduğu satırıları bulacak .Sadece ARMUT'un olduğu satırdaki 1001 1002 ve 1003 ......(1020 ye kadar devam edebiliyor bazen ) değerlere bakacak % 50 nin altındaki hücreleri kırmızı % 50 nin üstündekileri yeşil renk yapacak

Merhaba

Bunu deneyiniz.
Kod:
=VE($A1="armut";B1>=50%)
dolgu rengi yeşil yapınız.

uzmanamele hocam uygulayamadım açıklarmısınız . Anlatamadım herhalde

Son düzenleme:
UzmanAmele'nin verdiği formülü koşullu biçimlendirme içine yazmanız gerekiyor.
İlgili alanı seçin, koşullu biçimlendirmeden yeni kural diyip formül kısmına yukarıdaki formülü yazın. Sonra istediğiminiz biçimlendirmeyi yapın.
Ancak $A1 ve B1 ilk satırın başvurusunu ifade eder.
Siz 1 sayısını ilgili alanın ilk satır sayısıyla değiştiriniz.

Yine olmazsa örnek bir dosya ekleyip üzerinde istediğiniz şartları belirtiniz.

Oldu ama tam olmadı, baştaki armutta biçimleniyor. İstediğim sadece ilgili hücrelerin biçimlenmesi , dosya ekliyorum istediğim ekteki gibi renklendirmeyi biçimlendirme yaptırmak . %50 nin altındakileri kırmızı %50 nin üstündekileri yeşil yapmak

Ekli dosyalar

Birde ekteki dosyada SADECE içinde veri olan hücrelerin kenarlıklarını otomatik biçimlendirebilirmiyim .

A3:G24 aralığını seçip -> Koşullu Biçimlendirme -> Formül alanına aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=VE($A3="armut";A3<>"";A3<50%)

Renk ayarlayın. TAMAM

Son düzenleme:
Veri içerenlerin tümüne kenarlık için aynı alanı seçin -> Yeni Kural -> Yalnızca şunu içerenleri -> Hücre değeri ->eşit değil -> ="" yapın. Sonra kenarlıkları seçin -> TAMAM

Son düzenleme:
Ömer hocam olmadı .

BİLGİLER A4:M907 ARALIĞINDA .ARALIĞI SEÇİYORUM A3 OLANLARI A4 OLARAK DEĞİŞTİRİYORUM.
=VE($A4="armut";A4<>"";A4<50%) BİÇİMLENDİRMEYİ DE YAPIYORUM AMA OLMUYOR .

Belgenizin örnek birkaç satırlık örneğini eklerseniz belge üzerinde bakayım.
"armut" kelimesinin A sütununda ve verilerinizin de 4. satırdan başladığına emin misiniz ? Eğer öyle ise olması lazım.

Ekteki belgeyi inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ömer hocam ekte örnek ekledim .
Kenarlıklar tamam . Ama Hücre biçimlendirmesini yapamadım .
Birde son bir şey daha .

Sokak adlarını altlarındaki sıra no adedi kadar hücreleri birleştirmek istiyorum.
Yani altında 2 adet sıra no varsa 2 hücreyi birleştirmek . 15 tane varsa 15 tane hücreyi birleştirmek .

Ekli dosyalar

evet mucit hocam istediğim bu ama nasıl yaptığınızı da anlatırmısınız 25,000 civarı satır var bu şekilde uygulanacak

A3:G24 aralığını seçip -> Koşullu Biçimlendirme -> Formül alanına aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=VE($A3="armut";A3<>"";A3<50%)

Renk ayarlayın. TAMAM

Yukarıdaki işlemi %50'den büyük olarak bir kez daha tekrarladığınızda istediğiniz sonuca ulaşırdınız. Biraz özen göstermekte fayda var sanırım. Önceki mesajlarımda adım adım anlattım şunu seç -> şunu yap -> TAMAM şeklinde.

Kusura bakmazsanız eğer söylemek durumundayım; bende, yapmak (sorarak) yerine, yaptırmak istediğiniz şeklinde bir kanaat oluştu. İyi günler dilerim.

Mucit hocam kenarlıklar tamam dediğim gibi ama renklendirmeyi yapamadım bir türlü . Yukarıda eklediğim dosya üzerinden yaparmısınız rica etsem .

Ömer Hocam yanlış anlamışsınız . Yaptırmak niyetim olsa 25,000 satır var aynı şekilde yapmam gereken.O dosyayı eklerdim örnek ekledim sadece . Ama sabahtan beri yapamadım. Zaten Başlık Excelle yeni başlayanlar değil mi . Biraz daha anlayışlı olursanız sevinirim. Kenarlıkları yaptım bir daha sormadım , ama diğeri olmuyor Mucit hocamın gönderdiği şekilde de yaptım ama nafile

Ömer Hocam halledemedim hala uğraşıyorum . Dediğim gibi kenarlıklar oluyor ama biçimlendirmeyi bir türlü yapamadım hala sıkıntı var .

Çözülür çözülmez ''ÇÖZÜLDÜ'' şeklinde ve ihtiyacımın TAM OLARAK karşılandığını belirten SON BİR CEVAP YAZACAĞIM .

Resmi inceleyiniz

Resmi inceleyiniz.

Hücre birleştirme ile ilgili söylediğiniz beni aşar, mevzu makro konusu gibi geldi bana.

Sayın aacanakova mesele ''ÇÖZÜLDÜ'' mesajı değilki;

8 ve 9 no'lu mesajlarda tarif etmişim, 11 no'lu mesajda koşullardan birini yaparak örnek dosya göndermişim, siz OLMADI demişsiniz.
Tamamen söylediğim şekilde yapılmış ( Sayın mucit77 ) örneğe "evet istediğim bu ama nasıl yaptığınızı da anlatırmısınız" demişsiniz.

Enteresan bir durum doğrusu.

Bu da resimle gösterilmiş halidir.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• aacanakova.jpg
    aacanakova.jpg
    246.5 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Geri