Çözüldü Koşullu satır gizleme

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
629
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Değerli Arkadaşlar,
Okulumuzun basketbol takımı için hazırladığım bir program bitmek üzere son iki sorunda yardıma ihtiyacım var:

1. Eğer VERİMLİLİK isimli sayfada D4:R4 arasında değer yoksa MAÇLAR sayfasındaki 5. satır gizlensin, değilse gösterilsin.
BİLGİ: D4:R4 arasında formüllü hücreler var.

2. Ekteki çalışma kitabının BuÇalışmaKitabı kod sayfasında aşağıdaki kod var. Kod işlemi yapıyor ama sayfayı açarken son kayıt yapılan sayfayı gösterip sonra MAÇLAR sayfasını açıyor.
Son kayıt yapılan sayfayı göstermeden direkt MAÇLAR sayfasını açtırabilir miyiz?
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Sheets("MAÇLAR").Select
    Range("A7").Select
End Sub
 

Ekli dosyalar

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
629
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Sayın turist,
İki sorun da büyük oranda çözülmüştür, çok teşekkür ederim yardımınız için.

Yukarıdaki 2 numaralı sorunun çözümünde anladığım kadarı ile dosyayı kapattığımızda ana sayfa olan sayfayı son kayıt yapılan sayfa olarak kaydetme yöntemi uygulanmış.
Bu dosyayı okulda sporcular da durumlarına bakmak için kullanabiliyor. Bu esnada olmaması gereken herhangi bir değişiklik yapsalar çıkışta hayır diyemeden dosya kayıt edilmiş olacak. Bu durum sorun yaratır.
Farklı bir çözüm geliştirilebilir mi?
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın @klop01
Tabii dir ki; kullanıcıların dosya üzerinde istenmeyen değişiklikleri engellemek için "Sayfa Koruması" gibi yöntemler kullanılsa da,
"akıllı" ve "bilgili" sporcular bunların üstesinden gelmeyi bilecek,dosyada her türlü işlemi yapacak ve sorun yaratacaktır.
Yine de eğer yukarıdaki dosya sizin için uygun değilse, dosyanızı eski haline getirebilirsiniz, değişiklikleri iptal edebilirsiniz.
Bununla birlikte; yeni eklediğim dosyayı inceleyiniz.
Eğer yeni dosyada da isteğinizi karşılamayan bir durumla karşılaşırsanız; değişiklikleri kullanmadan iptal edebilirsiniz.
İyi çalışmalar ve bol galibiyetler dilerim.
 

Ekli dosyalar

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
629
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Sayın @turist,
Son dosya için teşekkürler. İşlem tamamdır.
Eklemiş olduğunuz formda "KAPAT" kısmımdaki kodlar bir başka çalışmamada kullanabileceğim kodlardır. Bir taşla iki kuş oldu yani.
İyi çalışmalar ve bol galibiyetler dilerim.
Dileğiniz için teşekkürler.
 
Üst