• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu resim ekleme

merhabalar arkadaşlar,
Ürün numarasına göre resmini görebileceğim bir sayfa yapmak istiyorum. Ama çok fazla kodlama bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Ekteki örneği incelerseniz yapmak istediğim anlaşılacaktır zannederim.

Resimleri ayrı bir dosyadan çağırıp yapıştırmak yerine,bir excel sayfasına resimleri yapıştırın. Bu durumda resmi ismine göre çağırmak çok daha kolay olacaktır. Aşağıdaki ekte isteğinize benzer bir çalışma mevcuttur inceleyin. Eğer netice alamazsanız,ekleyemeyi düşündüğünüz bir kaç resmi bir excel sayfasına yapıştırarak örnek dosya olarak gönderin tekrar inceleyelim.

Levent Bey verdiğiniz linkteki örnek açılırken "Dosya hatası: Veri kaybolmuş olabilir" diye bir uyarı veriyor ve kod yazınca resmi getirmiyor.

Ben resimli bir örnek gönderdim. Ã?rneğe göre bir şey yaparsanız memnun olurum.
Ayrıca resimleri excele almadan veritabanından okutmak mümkün değil mi? Çünkü yüzlerce resim var bu karmaşa yaratabilir.

Resimleri excel sayfasına kopyalamaya gerek olmadan aşağıdaki kod ile farklı dosyadan resim çağırabilirsiniz. Kodu sizin örneğe göre uyarladım.
[vb:1:0bf553e895]Sub resimcagir()
ActiveSheet.Pictures.Insert([h6]).Select
End Sub[/vb:1:0bf553e895]

NOT:Ayrı dosyadan veri çağırmak daha kolaymış bende sonradan farkettim.

Levent hocam çok teşekkür ederim. Verdiğiniz örnek gayet iyi çalışıyor.

Bunu biraz daha geliştirip bir image nesnesine veya userforma aktarabilirmiyiz. Resimlerin boyutları farklı olduğu için diğer bilgilerin üstünü kapatabiliyor. Olmazsa en azından butona tıkladığımızda yeni resim çağırıken bir öncekini kaldırma şansımız olur mu ?

bir image nesnesine veya userforma aktarabilirmiyiz

UserForm üzerindeki Image nesnesinde C:\Resim klasöründeki *.jpg, *.wmf ve *.bmp uzantılı resimleri görüntüleyen ufak bir kodun yer aldığı örnek ektedir.

Raider, teşekkür ederim.
Ama Bu nasıl çalışıyor. Çalıştıramadım bir türlü de. Anladığım kadarıyla "c:\resim" klasöründeki resimleri otomatik olarak bir listbox a alıp listboxtan seçtiğim resim görünecek. Ã?yle değilmi. Yanlış mı anladım yoksa.

@inFiesta;

Evet..... aynen dediğiniz şekilde bir örnektir.

c:\resim klasöründe 4 adet jpg resmim var neden çalışmıyor acaba.

Bende çalışıyor, sizdeki sorun nedir bilemiyorum....

Olmazsa en azından butona tıkladığımızda yeni resim çağırıken bir öncekini kaldırma şansımız olur mu ?

Eskisini kaldırıp yeni resmi yapıştıran örnek için ekteki dosyayı inceleyiniz.

Raider ve leventm, yardımlarınız için teşekkürler. Artık bunları geliştirerek birşeyler yapmaya çalışıcam.
Bu arada Raider, verdiğin örnek başka bilgisayarda açtığımda çalışıyor. Teşekkürler

merhabalar
benim kullandigim bir dosyam var yaklasik 300 kisilik personel listesi
sitedeki ornekleri inceledim kendime gore uyarladim beceremedigim yanlar oldu su anda dosyayi calistiriyorum ama tabi bilgisayar acayip kasiliyor.
kullandigim kodlar soyle
1-data validation list secenegi source atadim her ismin yanina kutucugu actigim zaman kaynagi aliyor C:\staff\1_staff.jpg bunu degistirmek istiyorum networkta resimler var suna ;
>>>http://192.168.10.111/images/1_staff.jpg ama olmadi
2-sayfada 300 tane ust uste image nesnesi kullandim tabi butun resimleri secime bagli olarak tek bir tanesine yukletemedigim icin.sadece bir adet nasil kullanabilirim
3-kullandigim kodlar soyle;
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Image1.Picture = LoadPicture([c7])
Image2.Picture = LoadPicture([c8])
Image3.Picture = LoadPicture([c9])= boyle 300`e kadar gidiyor
End Sub
sonuc olarak sizin yardiminiza ihtiyacim var pek bilgim olmadigi icin istedigimi yapamiyorum
benim istedigim her personelin yaninda data validation list secenegini kullanarak veya aktiv hucre yoluyla networktan (asil guncel kaynak network uzerinde) resim yukletmek.
saygilarimla.

Sayın ejderhan,
Eğer 192.168.10.111 ipli bilgisayar web server değilse bu url ile görmez zaten imageleri.
sadece "//192.168.10.111/images/1_staff.jpg" olarak deneyin belki bir sonuç alabilirsiniz.
Neden 300 adet image nesnesi kullanma gereği duydunuz. Seçime bağlı olarak bir image nesnesine yükleme yapabilirsiniz. Ã?rnek dosyanızı da eklerseniz bir çözüm bulmaya çalışırız. (image lokasyonlarını da yazarsanız daha net olur. Mesela personel 1:Ahmet Aslan - Resim lokasyonu:"c:\personelresim\personel1.jpg" şeklinde)

merhabalar
dosyayi ekliyorum
ve dedigim gibi acemi olusumdan dolayi cok fazla image dosyasi ve kod kullandim. cok yavas yukleniyor ve bilgisayar kasiliyor ,formulleri kisaltamadim 1 image kullanmak gibi,
ilginize tesekkur ederim
saygilarimla.

Userform a kosullu resim ekleme

Userform uzerinde image dosyasinda gozukucek sekilde resim eklemek istiyorum fakat userform a giris kullanici adi ve sifre ile gerceklesiyor. İstedigim sey su. Ben kullanici adlarini ve resimlerini excel de sekmeye kayit ettim. Ornegin A kullanicisi giris yaptiginda o un resmi gelecek B kullanicusi giris yaptiginda B kullanicisinin resmi gelecek. Yardimci olabilecek arkadaslara simdiden minnettarim

örnek dosyaları indiremiyorum , tıklayınca yeni bir excel web sayfası açılıyor ama boş ekran hiç bir şey gelmiyor neden olabilir

Resmi bir belge oluşturmaya çalışıyorum. Büyük bi kısmı bitti şimdi sorun resim olayında. Amacım C9 hücresindeki isme göre G9-H13 hücreleri arasında o isme ait resmi oluşturmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Geri