• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Renklendirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2016 / Türkçe

Ekli dosyalar

Basit bir renklendirme istiyorsan, ekteki sırayı takip edebilirsin.

Ekli dosyalar

• Koşullu Biçimlendirme -1-.jpg
    Koşullu Biçimlendirme -1-.jpg
    103.1 KB · Görüntüleme: 10
  • Koşullu Biçimlendirme -2-.jpg
    Koşullu Biçimlendirme -2-.jpg
    156.6 KB · Görüntüleme: 14
  • Koşullu Biçimlendirme -3-.jpg
    Koşullu Biçimlendirme -3-.jpg
    210.1 KB · Görüntüleme: 12
.

Dosyanız ekte.

.

hocam çok güzel olmuş ama sizin yaptığınızı yapmaya çalışıyorum bi türlü yapamadı. ( asimavi50 ) vermiş olduğu resimlerden yaptım basit çünkü :)

İdris hocam bunun nasıl yapıldığını kademeli olarak bize açıklaya bilirmisiniz. saygılar.

Sayın Serdar bey, hayırlı akşamlar.

1 nolu mesajda mikailover rumuzlu arkadaşın gönderdiği örnekte, Oval 1, Oval 2 ve Oval 3 isimli şekiller var.

3 nolu mesajda sizin göndermiş olduğunuz örnekte, Picture 7, Picture 8 ve Picture 9 isimli şekiller var.

Oval 1 isimli şekil =$A$3 hücreyi gösterdiğimizde şekil renklenmiyor.
Picture 7 isimli şekil =$A$3 hücresinin rengine göre renkleniyor.

Şekillerin isimleri Ad Kutusunda görünmekte, bu isimler hücrelerdeki koşullu biçimlendirmeye göre değişmiyor.

http://www.excelgurusu.com/sekilleri...-renklendirme/ bu linkteki örnekleride inceledim, burada da şekillerin isimleri hep Picture şeklinde yazılı.

Şekillerin koşullu biçimlendirmeye uyması için şekillerin isimlerini nasıl ve nereden değiştirmemiz gerekir?

Bu konular benimde çok işime yaradığı için sormak istedim.

.

Bu uygulamada resimlerin hepsi picture olması gerekir. Çünkü bir hücreyi kopyalayıp, Linked Picture olarak yapıştırıyoruz.

.

Sayın Serdar Bey, vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ediyorum, hayırlı geceler, hayırlı çalışmalar diliyorum.

Teşekkürler idris hocam

Geri