• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu renklendirme

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 Türkçe
Üstadlar;
Ekte yer alan dosyada iki tarih arasındaki fark görülüyor. Bu formülü siteden yararlanarak hazırladım, emeği geçene çok teşekkür ederim.
Şimdi bu formülü bir adım öteye taşımak istiyorum. Şöyle ki;
İki tarih arasındaki fark 11 ayı bulunca hücre ve / veya yazı rengi mesela kırmızı olsun.

Lütfen yardım ediniz. Yardımcı olana şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla ..

Ekli dosyalar

Fark hücresini seçip koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü yazın ve renk vs. belirleyin
=YADA((SOLDAN(C2;1)*1)>0;(AY(B2)-AY(A2))>10)

Çok teşekkür ederim üstadım. Fakat aradaki fark 11 ay olsun istiyorum. Galiba sizin formülünüzde 1 yıl geçince renk değişimi oluyor.
Lütfen yeniden bakınız. Selam ve saygılarımla

Merhaba
İyi çalışmalar
Umarım İstediğiniz Gibidir

Son düzenleme:
koşullu biçimlendirmeye

=(EĞER(GÜN(B2)>GÜN(A2);(YIL(B2)-YIL(A2))*12+AY(B2)-AY(A2);(YIL(B2)-YIL(A2))*12+AY(B2)-AY(A2)-1))>10

formülü işinizi görecektir.

Baktım formül doğrudur.
Tarihleri elle yazarak deneyiniz.
Örnek 1:
1. tarih: 20.09.2012 2. tarih: 21.08.2013 hücredeki formül sonucu 0 yıl, 11 ay, 1 gün,
koşullu biçimlendirme formül sonucu 11, biçimlendirmede 10'dan büyük olduğu için RENK KIRMIZI.

Örnek 2
1. tarih: 22.09.2012 2. tarih: 21.08.2013 hücredeki formül sonucu 0 yıl, 10 ay, 30 gün,
koşullu biçimlendirme formül sonucu 10, biçimlendirmede 11'den küçük olduğu için RENK BOŞ.

gün sayılarının eşitliği halini düşünmemişim, son hali
koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü yapıştırınız
=(EĞER(GÜN(B2)>=GÜN(A2);(YIL(B2)-YIL(A2))*12+AY(B2)-AY(A2);(YIL(B2)-YIL(A2))*12+AY(B2)-AY(A2)-1))>10

daha kısa olarak şöyle de yazılabilir

=((ETARİHLİ(A2;B2;"Y")*12)+ETARİHLİ(A2;B2;"YM"))>10

daha kısa olarak şöyle de yazılabilir

=((ETARİHLİ(A2;B2;"Y")*12)+ETARİHLİ(A2;B2;"YM"))>10

Üstadım; çok teşekkür ederim. Fakat son formülleri koşullu biçimlendirmeye yazıp biçimlendirme şeklini de girdiğim halde çalışmadı. Ben mi beceremedim acaba? Selamlar..

İyi Çalışmalar
=((ETARİHLİ(A2;B2;"Y")*12)+ETARİHLİ(A2;B2;"YM"))>1 0

sondaki 10 -- Bir İle Sıfırın Arası Açık
Onu Kapatın Çalışır

İyi Çalışmalar
=((ETARİHLİ(A2;B2;"Y")*12)+ETARİHLİ(A2;B2;"YM"))>1 0

sondaki 10 -- Bir İle Sıfırın Arası Açık
Onu Kapatın Çalışır

Teşekkür ederim. Burada bayağı acemiyim. Meğerse a6 satırında olduğum halde formülü buna göre düzeltmemişim. Şimdi farkettim. Çok teşekkür ederim.

arkadaşlar paylaşımlar 1 haftadır aradığım şeye çok yakın doğum yıl dönümlerine 1 gün kala renk değiştiren bişey istiyorum kafayı yiyeceğim nolur tek hücre yollayın yalvarırım her yıl dönümününe 1 gün kala lütfen

Geri