• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu rank-sıralama

Excel Vers. ve Dili
2007

Ekli dosyalar

Merhaba.

Önce bir hatırlatma yapayım.
Mesaj metinlerinin büyük harf kullanılarak yazılması, bildiğim kadarıyla sanal alemde "BAĞIRMAK" anlamına geliyor.
Cümlelerinizi Türkçe yazım kurallarına uygun yazmaya özen göstermeniz temennisiyle.

-- Belgeniz açıkken ALT+F11 tuşlarına basarak VBA ekranını açın,
-- Sol tarafta ThisWorkbook (Bu ÇalışmaKitabı)'a fareyle çift tıklayın,
-- Sağdaki boş alana da aşağıdaki kod'ları yapıştırın.

► İsteğiniz: RANK hesaplama
Fareyi kullanarak imlecin, BRN_RANK (kırmızı renklendirdim) satırına gelmesini sağlayın ve F5 tuşuna basarak kod'u çalıştırın.
Böylece tüm sayfalarda RANK hesaplamaları yapılır.

RANK hesaplama kod'unu istediğiniz sayfaya/sayfalara ekleyeceğiniz şekil/düğme/metin kutusuyla ilişkilendirerek de çalıştırabilirsiniz.

Bunun için, eklediğiniz nesneye fareyle sağ tıklayıp MAKRO ATAyı seçtiğinizde açılan küçük ekranda
BuÇalışmaKitabı.BRN_RANK'ı seçerek işlemi onaylayın.

► İlave Özellik:Başlığına çift tıklayarak ARTAN/AZALAN sıralama
Anladığım kadarıyla sayfa yapılarınız sabit (sabit derken kastım liste başlıklarının konumları, çünkü tüm sayfalarda A2:N2 hücreleri başlık).

İkinci kod; sayfalarda 2'nci satırlardaki sütun başlıklarına fareyle çift tıklayarak,
başlığına çift tıkladığınız sütundaki değerlere göre listenin ARTAN veya AZALAN şeklinde sıralanmasını sağlar.

Kodların uygulandığı belge ekte.
Görsel bir düzeltme/ilave yaptım. 10.09.2017 02:00

.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim ama bir kaç sorum olacak

1.notu sıfır olanları da sıralamaya katabilir mi?
2.mesela notu 100 olan 20 kişi varsa bunların hepsine 1. Diyecekken hepsine 20. Yazıyor. Onun düzeltilebilir mi?
3.mesela ANTALYA ve KAYSERİ de aynı isimde ETÜT ADI varsa, sanki "etüt adı" aynı olan öğrenciler aynı ildeymiş gibi algılıyor. Etüt Adı aynı olsa dahi bölgesi, ili, ilçesi, şubesi farklı ise kendi içinde sıralayabilir mi?
4.mesela "etütü" sütunu, soyadından sonra olsa ne yapmalıyız?

Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Tekrar merhaba.

1 ve 2 numaralı istekleriniz için önceki verdiğim cevaptaki kod'da değişiklik ve biraz şekil ilavesi yaptım (hem RANK hesabı hem de sıralama işlemi için).
Sayfayı yenileyerek önceki cevabımı tekrar kontrol edip yeni kodları deneyin.
Aslında notu aynı olanların hepsine aynı sıranın verilmesi pek doğru gelmiyor bana ama neyse.
Varsa başka kriter belirtin ki aynı notu olanları ayırt edebilelim (adının ilk harfi, listedeki mevcut sırası gibi)

3 ve 4 numaralı sorularınız için yardımcı sütun ilave etmek gerekebilir, ona sonra bakayım, sabah oldu.
Ama 3 ve 4 numara için birkaç örnek sayfa ekleyip, örnek sayfa üzerinden açıklayıp (olması gerekeni elle yazarak) yeni örnek belge eklerseniz daha iyi olur.
.

Teşekkür ederim. Gerekli diğer düzeltmeleri de yapabilirseniz memnun olurum.
yapılan çalışma bittikten sonra aynısını 2. bir çalışma olarak (eskiyi bozmadan) sizin de dediğiniz gibi aynı notu olanları "adına göre" sıralama yapılabilir mi? (mesela 100 alan 20 kişi varsa bunları Adlarına göre 1 ile 20 arasın sıra numarası versın.)

1.yapılacak dosya; aynı notu olanları aynı sırayı versin. (mesela 100 alan 20 kişi varsa bunların hepsine 1.(birinci) desin.
2.yapılacak dosya; aynı notu olanları isme göre tekrar kendi içinde farklı numara versin. (mesela 100 alan 20 kişi varsa bunları Adlarına göre 1 ile 20 arasın sıra numarası versın.)

3. ve 4. numaralı sorular için örnek dosya 2 :

http://s5.dosya.tc/server5/jkvggk/KOSULLU_RANK-SIRALAMA2.xlsx.html

Son düzenleme:
Sayfayı yenileyerek 2 numaralı cevabı kontrol edin.
Cevaptak kodları silerek, cevaba eklediğim belgeye uyguladım.
İşlemin uygulandığı belgeyi 2 numaralı cevap ekinden indirerek sonuçları kontrol edin.
.

1.Genel sıra, Mesala 100 Puan Alan 5 Kişi Varsa Beşine De (Birinci Diyecekken) sırayla 1,2,3,4,5. diyor.
2.Genel Sıra Hariç Diğer Sıralamalarda, Mesala 100 Puan Alan 5 Kişi Varsa Beşine De (Birinci Diyecekken), Hepsine Beşinci Diyor.
3.Etüt adı aynı olup şube adı farklı ise sıralamalar kendi şube içinde sıralıyor. Bu kısım güzel olmuş. Aynı şekilde geriye doğru;
-şube adı aynı fakat ilçeleri farklı
-ilçe adı aynı fakat illeri farklı
olanları da kendi içinde sıralasa

2 numaralı cevap ekindeki belge tekrar güncellendi.
Sayfayı yenileyerek 2 numaralı cevap ekindeki belgeyi tekrar kontrol ediniz.
.

Kolay gelsin.
.

Geri