• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu olarak bir yan hücre rengini değiştirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
arkadaşlar merhaba ;

istediğim şey aslında çok basit biliyorum ama istediğim değerlerin girili olduğu hücrelerin hemen sağ tarafına değerlere bakarak o hücreyi boyaması.

H sütununda değerlerim var Z değerleri(oldukça küsüratlı sayılar ) Bu değerlere bakarak hemen sağ tarafındaki hücre içini ; değere göre boyamasını istiyorum. Hangi aralıkta hangi renge boyamasını istediğim aşağıda gösterdim. Değer olan hücrelerin hemen sağ tarafındaki hücrelerin boyanmasını istiyorum, boş olan hücreler var arada orada değer görmezse pas geçecek.

yeşil |z|<2
sarı 2<|z|<3
kırmızı 3<|z|

Şimdiden Teşekkürler.

arkadaşlar merhaba ;

istediğim şey aslında çok basit biliyorum ama istediğim değerlerin girili olduğu hücrelerin hemen sağ tarafına değerlere bakarak o hücreyi boyaması.

H sütununda değerlerim var Z değerleri(oldukça küsüratlı sayılar ) Bu değerlere bakarak hemen sağ tarafındaki hücre içini ; değere göre boyamasını istiyorum. Hangi aralıkta hangi renge boyamasını istediğim aşağıda gösterdim. Değer olan hücrelerin hemen sağ tarafındaki hücrelerin boyanmasını istiyorum, boş olan hücreler var arada orada değer görmezse pas geçecek.

yeşil |z|<2
sarı 2<|z|<3
kırmızı 3<|z|

Şimdiden Teşekkürler.

Karmaşık şekilde anlatmışsınız.( "Z değerleri" Z sütunu demek mi?, sarı 2<|z|<3 ne anlama geliyor... gibi)
Lütfen örnek bir excel dosyanızı ekleyerek, dosya üzerinde ne istediğinizi tarif ederseniz; cevap bulmanız daha kolay olacaktır.

dosyanız ektedir aykut bey

Kodlara ulaşamıyorum ve koşullu yan hücre düzenlemeye karşı engellenmiş diye uyarı alıyorum. Birde boş olan hücreleri beyaz'a değil hücrenin doğal görünümün kalmasını isterim.

Emeğiniz içinde ayrıca teşekkürler

Karmaşık şekilde anlatmışsınız.( "Z değerleri" Z sütunu demek mi?, sarı 2<|z|<3 ne anlama geliyor... gibi)
Lütfen örnek bir excel dosyanızı ekleyerek, dosya üzerinde ne istediğinizi tarif ederseniz; cevap bulmanız daha kolay olacaktır.

Öncelikle karmaşık ve anlaşılmaz bir dilde anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Z değerleri çeşitli hesaplamalarla hücrede oluşan bir değer. 1,3423 ; 2,53453 ;3; -1,310324 gibi. H sütununda bu değerler alt alta oluşuyor. 2<|z|<3 demek H sütununda formüller sonucu 0,2314 yani hücrede sadece 0,2314 değeri yazıyor istediğim bu değerin mutlak değer olarak |0,2314| < 2 olduğu için yeşile boyayacak. Z burda hücre içerisindeki değere karşılık olarak düşünebilirsiniz.

Kodlara ulaşamıyorum ve koşullu yan hücre düzenlemeye karşı engellenmiş diye uyarı alıyorum. Birde boş olan hücreleri beyaz'a değil hücrenin doğal görünümün kalmasını isterim.

Emeğiniz içinde ayrıca teşekkürler

Sayfada kod yok sadece biçimlendirme kullanılmıştır yeni dosyanız ektedir inceleyeniz

Ekli dosyalar

Ayrıca ustte cikacak uyariya duzenlemeyi etkinlestir derseniz bir daha sormayacaktir

Geri