• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu olarak 2. sayfaya veri göndermek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010
Merhabalar ben bir formülasyon hazırladım. ama 1. sayfadaki formüle ettiğim değerlerinin sonuçlarını koşullu olarak 2. sayfada listelemek istiyorum

1. sayfada İstenen birime değer yazdığımda "Kullanılacak Hammadde Miktarı" sütununda görebiliyorum buraya kadar tamam. ama bu sütündaki değerlerin 5000 den az ise 2. sayfada Ön karışım eğer 5000 den yüksekse ana karışım diye listelemek istiyorum. yaptığım çalışma ekte bulunuyor. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden tıkandım kaldım :(

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hangi sütunları alacağınızı belirtmemişsiniz...

Deneyiniz...
Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
    For i = 3 To Range("H4").CurrentRegion.Rows.Count
        If Not IsEmpty(Cells(i, "H")) And Cells(i, "H") <> 0 Then
            If Cells(i, "H") < 5000 Then
                Cells(i, 1).Resize(, 9).Copy Sayfa2.Range("A65536").End(3)(2, 1)
                    Else
                Cells(i, 1).Resize(, 9).Copy Sayfa2.Range("J65536").End(3)(2, 1)
            End If
        End If
    Next i
    Sayfa2.Columns.AutoFit
    i = Empty
End Sub

Murat bey ilginiz için çok teşekkür ederim. B ve H sütunlarını almak istiyordum sadece benim hatam eksik söyledim. :)

Son düzenleme:
Şu şekilde bir deneyin;
Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
    Application.ScreenUpdating = False
                Cells(i, 2).Copy
                    Sayfa2.Range("A65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial (xlPasteValues)
                        Cells(i, 8).Copy
                            Sayfa2.Range("B65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial (xlPasteValues)
                                Else
                            Cells(i, 2).Copy
                        Sayfa2.Range("F65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial (xlPasteValues)
                    Cells(i, 8).Copy
                Sayfa2.Range("G65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial (xlPasteValues)
            End If
        End If
    Next i
    Sayfa2.Columns.AutoFit
    Application.ScreenUpdating = True
    Application.CutCopyMode = False
    i = Empty
End SubH

Murat bey Allah razı olsun sizden çok çok teşekkür ederim önümü açtınız resmen :) çok sağolun

Amîn.. cümlemizden...
Siz de sağolun...

İyi günler.

Murat bey yoruyorum sizi ama bir sorunum var 1. sayfada değişiklik yaptığımda 2. sayfaya otomatik yansıması mümkünmüdür ?

Bu kodları Veri sayfasının kod kısmına yazın...
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim i As Integer
    Application.ScreenUpdating = False
    If Target.Column <> 8 Then Exit Sub
        Sayfa2.Range("A2:K500").ClearContents
                        Cells(i, 2).Copy
                        Sayfa2.Range("A65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial (xlPasteValues)
                        Cells(i, 8).Copy
                        Sayfa2.Range("B65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial (xlPasteValues)
                            Else
                        Cells(i, 2).Copy
                        Sayfa2.Range("F65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial (xlPasteValues)
                        Cells(i, 8).Copy
                        Sayfa2.Range("G65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial (xlPasteValues)
                    End If
                End If
        Next i
    Sayfa2.Columns.AutoFit
    Application.ScreenUpdating = True
    Application.CutCopyMode = False
    i = Empty
End Sub

Veri sayfasına yapıştırdım ama işlemedi makroyu çalıştırınca değeleri atıyor ama değişiklik yapınca farketmedi tekrar makroyu çalıştırınca değişiklik yaptığım hücreyle beraber önceden yazdırdıklarını tekrar altına ekliyor :(

Önceden yazdırdıklarımın tekrar altına geldi derken ?

Veri sayfasına yeni bir satır ilave ettiğinizde, B ve H sütunlarını Formülasyon sayfasındaki ilgili yerlere, son satırların bir altına kaydediyor...

Nasıl olmasını istiyorsunuz ki ?

kaydetmesi tamamdır üstadım ama Veri sayfasında değişiklik yaptığım zaman diğer sayfada güncellenmiyor. verdiğin kodları yapıştırdım ama olmadı yinede.

H sütununa göre işlem yaptırıyorum.
H sütunu boş değilse, 0 değilse ve buna bağlı olaral 5.000 den büyük ve küçükse ona göre diğer sayfaya aktarılıyor...

Siz H sütununa bir rakam girmiyorsanız kodlar çalışmaz...

Bu şekilde midir ?

murat bey çok özür dilerim yine yanlış anlatmışım ben D sütununa yazıyorum değeleri sonucu H sütununda alıyorum. 2. sayfada H sütununu sizin yapmış olduğunuz gibi listelemek istiyorum. kodlama çok güzel olmuş tam istediğim gibi ama eksik anlattığım için böyle oldu tekrar özür dilerim.

Estağfurullah, aslında hata benim...
Formüllere hiç bakmadım. H sütununa değerler formülle geliyor ama ben size H sütununa veri girince diğer sayfaya kopyalıyor diyorum...

I sütununa mutlaka gr yazıyorsanız o sütunu baz alalım.
If Target.Column <> 8 Then Exit Sub satırındaki 8'i 9 yapın ve I sütununa gr yazıp bir deneyin...

oldu bu sefer :)) çok teşekkür ederim tekrar baya uğraştırdım sizide

:) Mühim değil.

İyi günler.

tekrar merhaba Murat bey acaba 2 listenin de sonlarına toplamı yazıdırmamız mümkünmüdür

Toplam : xxx kalın yazı ile

son olarak listenin alt hücrelerinide kullanabilmem için ne yapmam lazım veri aktarılırken altındaki hücreleride temizliyor :/

listelemede 25 satır yetiyor bana 2 si için :)

Geri