• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu makro oluşturma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ve 2007 ve openoffice
Merhaba forum üyeleri,
Ben yeni bir üyeyim ve işimle alakalı bir projemde yardıma ihtiyacım var.sorum şu;makro kullanarak bir icmal tablosu hazırladım.bu tablo çalışma kitabının son sayfasında yer alıyor.yapmak istediğim şey eğer 1. sayfada b23 hücresi 0 dan büyükse makro çalışsın değilse çalışmasın.eğer istediğim şeyi gerçekleştirebilirsem çalıştığım firmadan ödül alıcam.o yüzden çok önemli yardımlarınız için teşekkür ederim.cevap yazıcak değerli üyelerden bir ricamda biraz ayrıntılı cevap vermeleridir.zira tekrar tekrar mesaj yazmak gerekebilir.

Ekli dosyalar

Merhaba
Formül demek istediğiniz sanırım.
Tutanak B6 hücresindeki formülü bununla değiştirin.
Kod:
=EĞER('1'!$B$23>0;EĞER($D$1='1'!$A$27;'1'!E4;0);0)
Eklenenler
=EĞER('1'!$B$23>0;EĞER($D$1='1'!$A$27;'1'!E4;0);0)

Diğer formüllere eklerseniz ödülü kazanırsınız. :)

çalıştırmak istediğin makronun en başına aşağıdaki kodu yaz.

Kod:
If Not Sheets("1").Range("b23") > 0 Then Exit Sub

Öncelikle cevap yazan arkadaşkara canı gönülden teşekkür ederim.Sanırım TAKİN kardeşimin verdiği cevap aradığıma daha yakın.Ama uyguladığım zaman Invalid outside procedure şeklinde bir uyarı veriyo.Uygulamak istediğim şeyi tekrar anlatıyım.1. sayfada yer alan icmal tablolarına, o gün içinde kullanılan kasaların satış bilgileri girilir.3 kasa kullanıldı ise 3 tablo doldurulur.Dolayısı ile tutanak sayfasında da 3 adet nakit devir tutanağının olması gerekir.kullanılan her kasaya 1 icmal tablosu 1 tutanak.Yapacağım makrolar şekil olarak 1. nakit devir tutanağının aynısı olacak.gün içinde mutlak suretle 1 kasa kullanılacağından 1. tablo sabittir.örneğin hazırladığım 2 isimli makro çalıştığında 1. devir tablosunun hemen altına çıkacak.3 isimli makro 2. tablonun altına.ancak bu tablolara gün içinde 1 den fazla kasa kullanırsam ihtiyacım olacak.o yüzden 2. makronun çalışma koşulunu sayfa 1 deki h24 hücresinin sıfırdan büyük olması şeklinde belirtmem gerek.3. makronun çalışması içinde n24>0 olmalı.
şu hususu da belirtmeliyim ki:örneğin bugün 2 kasa kullandım.1. tablo zaten olmalı.h24 de 0 dan büyük olacağından 2 isimli makroda çalıştı.ben dosyayı kaydettim ve çıktım.sonraki gün 1 kasa kullanırsam h24=0 olucak.bu durumda makro ile gelen 2. tablo ordan yok olacak mı?eğer olmazsa boş yere yazıcıdan bi tablo çıkarmış olucam çünkü içinde rakamsal veriler olmayacak.bu yüzden 2. kasa kullanılmadığında yani h24=0 olduğunda,tutanak sayfasında sadece 1 tablonun olması gerekir.böyle bir şeyi nasıl gerçekleştirebiliriz?
şimdiden yardım elini uzatan tüm arkadaşalara teşekkür ederim.

Verdiğim kodu mevcut makronun içine yazacaksın. Bu kodu tekbaşına ayrı bir yere yazarsan olmaz.

Gönderdiğin dosyada ben makro göremedim. Acaba asi_kral_1967 nin dediği gibi formül mü demek istiyorsun.

tekrar merhaba.yapmak istediğim makro buraya eklediğime yakın olacak.

Sub Makro4()
'
' Makro4 Makro
' Makro ahmet şahin tarafından 14/9/2012 tarihinde kaydedildi.
'
' Klavye Kısayolu: Ctrl+ÜstKrkt+I
'
ActiveWindow.SmallScroll Down:=-9
Range("A1:E14").Select
Range("E1").Activate
Selection.Copy
Range("A15:C15").Select
ActiveSheet.Paste
ActiveWindow.SmallScroll Down:=3
Range("B20:B26").Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.ClearContents
Range("D18:D23").Select
Selection.ClearContents
Range("B25").Select
End Sub

bu makro tutanak sayfasında yer alacak.1. sayfadaki h24 0 dan büyük olduğunda çalışmasını sağlamam lazım.0 olduğunda ise kaybolmasını.verdiğiniz kodun içine yazılmış haliyle msj atarsanız minnettar olurum.

sub Makro4() ifadesinin hemen altına benim verdiğim kodu yaz o zaman

kardeşim özür dilerim senden uğraşıp cevap yazıyosun çok sağol ama beceremedim bi türlü.dediğinin aynısını yapıyorum ama hiçbir tepki vermiyo.senden şöyle bişey rica etsem;başka bi çözüm yolu buldum.bana aynı sayfada b17 hücresi 0 dan büyükse çalışan herhangi bi makro örneğinin vba metnini verebilir misin.ben senin örneğinin başını kendi yaptığım makronunki ile değiştiririm.mesela b17>0 olduğunda b18 de çözüm yazsın.metnin tam halini yollarsan sevinirim.cevap vermesende teşekkür ederim sana.

aşağıdaki kodları kullanabilirsin.

Kod:
Sub test()
If Not ActiveSheet.Range("b17").Value > 0 Then Exit Sub
'**** buradan sonra sizin kodlarınız olacak ****
ActiveSheet.Range("b18") = "çözüm"

End Sub

Geri