• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu kopyala-yapıştır (Sayfalarda boş hücre arayarak)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Excel 2010 TÜRKÇE
Merhabalar,
"data" diye bir sayfada tablo hazırlıyorum bu tablonun biçimlendirilmesini, sıralamasını makro ile yapabildim en son olarak koşullu kopyala-yapıştır makrosuna ihtiyacım var.
Koşulda şu şekilde;
Kitaptaki bütün sayfaların "A4" hücresini arayacak ve boş bulduğu ilk sayfaya hazırladığım tabloyu yapıştıracak. (bir kere yapıştırıldığında diğer sayfalara dokunmayacak şekilde) daha sonra o aktarma yaptığı son sayfayı yazdıracak.

(artı olarak birde,tablomun genişliği "A" dan "J" ye kadar bu tablonun "B" sütununda numaralar var ve "B" de her numara değiştiğinde "A:J" ye kadar sadece alt kalın çizgi çekebilir miyiz)

Öğleden sonra fırsatını buldukça bu ve bunun gibi benzer konuları arıyorum ve artık işin içinden çıkamadım umarım benzer bir soru yoktur forumda varsa da kusuruma bakmayın.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim.

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub KOŞULLU_KOPYALA_YAZDIR()
    Dim SAYFA As Worksheet

For Each SAYFA In ThisWorkbook.Worksheets
        If SAYFA.Name <> "data" Then
            If SAYFA.Range("A4") = "" Then
                Sheets("data").Range("A1:J25").Copy SAYFA.Range("A4")
                SAYFA.PrintOut
                Exit For
            End If
        End If
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Satır aralarına çizgi eklemek için koşullu biçimlendirme kullanabilirsiniz. Sadece kalın çizgi özelliği yoktur. İnce çizgi işinizi görürse ekteki dosyayı inceleyiniz. Eğer ısrarla kalın çizgi olmasını istiyorsanız makro ile yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey
Çok teşekkürler tam istediğim gibi oldmuş. Yalnız no değiştikçe kalın çizgi çekmeyede yardımcı olursanız sevinirim ince çizgi işime yaramıyor çünkü tablo kenarlıkları var.

(Bir de bilgi amaçlı soruyorum "Option Explict" ile başlayan kodların farkı ne
Ben yazdığınız kodda,

"Option Explicit

Sub KOŞULLU_KOPYALA_YAZDIR()" kısmı direk sildim.

Dim den sonraki kısmı kendi makromun arkasına uyarlamaya çalışarak yapıştırdım ve çalıştı.)

Selamlar,

Kalın çizgi için örnek dosya eklermisiniz.

"Option Explicit" komutu DIM ile başlayan tanımlamaları yapmanız için sizi zorlar.

Korhan Bey Dosyayı ekledim "SIRALA" butonuna bastığımız vakit alt kalın çizgi hariç tabloyu istediğim şekilde boş bir sayfaya aktarıp yazdırıyor. B sütununda irsaliye numaraları var. Onlar değiştikçe alt kalın çizgi çekip irsaliyeleri bir birinden ayırıyorum bu şekilde hazırladığım bir tabloda "alt kalın çizgi örnek" sayfasında mevcut.

Ek dosya:

Ekli dosyalar

Geri