• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu hücre renk dolgu makrosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan arda41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arda41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel2010
Türkçe
Merhabalar,

Forumdaki üstadların bilgilerini kullanarak koşula göre hücre renklendirme ile ilgili hazırlamaya çalıştığım ekteki örnek dosyada bir konuda yardıma ihtiyacım var. Dosya içerisinde durumu açıklamaya çalıştım. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Yardımcı olabilecek yok mu acaba?

Teşekkürler

Merhaba,
Renklendirmeyi koşullu biçimlendirme ile yapıyorsunuz, ancak sorgulamayı hücre arkaplanı üzerinden yapıyorsunuz. Bu durumda koşullu biçim sadece görüntüyü değiştirdiği için hücrenin arka planı hep beyaz kalıyor ve kodunuz istediğiniz gibi çalışmıyor.
Amacınızı tam olarak anlayamadığım için kodunuzda bir düzeltme uygulamadım.

Merhaba,
Renklendirmeyi koşullu biçimlendirme ile yapıyorsunuz, ancak sorgulamayı hücre arkaplanı üzerinden yapıyorsunuz. Bu durumda koşullu biçim sadece görüntüyü değiştirdiği için hücrenin arka planı hep beyaz kalıyor ve kodunuz istediğiniz gibi çalışmıyor.
Amacınızı tam olarak anlayamadığım için kodunuzda bir düzeltme uygulamadım.

Merhabalar Ömer Bey,
Başta cevabınız için çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi koşullu biçimlendirme ile ilgili kısmı düzelttim. Aslında benim tam olarak yapmaya çalıştığım makronun ikinci sefer çalışmasında daha önceden renklendirmiş hücrelerin atlanması ve makronun sadece listenin sonuna eklenen dolgusuz hücreler için çalışması idi. Liste uzun ve sonuna eklemeler yapılıyor. Ekteki son hali ile eklemeleri görmüyor. Kodu sadece sona eklenen dolgusuz hücreler için nasıl çalıştırabilirim? Kod bilgim maalesef yetersiz olduğu için ancak bu kadar yapabildim.

Tekrar çok teşekkürler.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Eksiğiniz yok sadece fazla var.
Şu iki satırı silip deneyiniz.
Kod:
MsgBox ("seçilecek veri yok")

Exit Sub

Rica ederim,
İyi günler, iyi çalışmalar...

Geri