• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu fonksiyon

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 türkçe
Arkadaşlar böyle bişey olur mu olmaz mı bilmiyorum. Senelik derslerin programı için bir tablo yapmak istiyorum ancak bazı dersler bir vize bir final, bazıları ise iki vize bir final. Tek vizeli derslerde vize %40, iki vizeli dersler bir vize %30. Benim sorduğum formül, 2. vize kısmına değer girilirse 1 ve 2. vizelerin %30 arlık artı finalin %40 değeri. Eğer ikinci vize kısmına değer girilmezse 1. vizenin %40 finalin % 60 ını almasını sağlamasını istiyorum. Mümkün müdür?

merhaba,

istediginiz seyi eger formülüyle yapmak mümkün yalnız sizden ricamız örnek bir excel dosyası ekleyin onun üzerinden cevap verelim

mümkündür dosya ekleyebilirseniz formülü direk dosyaya uygulayalım.

Arkadaşlar böyle bişey olur mu olmaz mı bilmiyorum. Senelik derslerin programı için bir tablo yapmak istiyorum ancak bazı dersler bir vize bir final, bazıları ise iki vize bir final. Tek vizeli derslerde vize %40, iki vizeli dersler bir vize %30. Benim sorduğum formül, 2. vize kısmına değer girilirse 1 ve 2. vizelerin %30 arlık artı finalin %40 değeri. Eğer ikinci vize kısmına değer girilmezse 1. vizenin %40 finalin % 60 ını almasını sağlamasını istiyorum. Mümkün müdür?
Merhaba,

Tabiki mümkün, fakat ödev konusu gibi geldi bana.
Biraz araştırırsanız daha önce buna benzer konular işlendi.

a1 b1 c1 d1
1. Vize 2.Vize Final Sonuç

ve d2 ye =EĞER(B2>0,A2*30/100+B2*30/100+C2*40/100,A2*30/100+C2*40/100) formlünü koyarsanız sanırım istediğiniz olacak.

Benden formül irdelemesi sizden,

Kod:
=EĞER(B2="";((A2*40%)+(C2*60%));((A2*30%)+(B2*30%)+(C2*40%)))

Sanırım oldu, teşekkürler arkadaşlar :) Bu arada ödev değil sınıftaki arkadaşlarıma yardımcı olması amacıyla yapmak istedim. Tekrar teşekkürler.

Sanırım oldu, teşekkürler arkadaşlar :) Bu arada ödev değil sınıftaki arkadaşlarıma yardımcı olması amacıyla yapmak istedim. Tekrar teşekkürler.

Yanlış tahmin...
İyi çalışmalar.

Geri