• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu filtreleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Ekteki dosyaya gerekli bilgileri yazdım, eskiden kod yazmayı az çok biliyordum şimdi unutum, yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub filterle59()
Dim sat As Long, sh As Worksheet
Sheets("Sayfa1").Select
Set sh = Sheets("Sayfa2")
Application.ScreenUpdating = False
sh.Range("C:D").Clear
Range("A1").AutoFilter
Range("A1").AutoFilter field:=2, Criteria1:=Range("E1")
Range("A1").CurrentRegion.Copy sh.Cells(1, "C")
Range("A1").AutoFilter
sh.Select
Set sh = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamdır." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

öncelikle çok teşekkür ediyorum, işime yarasa da tam olarak istediğim gibi olmadı, ben filtrede tiklemek yerine macroya refer etmek istiyordum.

eğer ahmet ile mehmette + varsa, sayfa 2 deki filtre de o tiklerin seçilmesini istiyorum. sizin komutunuz ile yapılırsa siliniyor satırlar.
filtrede macro ile tek birtane seçebiliyorum ancak daha fazla seçtiremiyorum sanırım if komutu kullanılarak yapılacak.

Ekli dosyalar

Anlamadım yine
bir tane oluşmuş filtre yaparmısınız.Mesela ahmet için sayfa2 de nasıl bir görünüm olacak.Örnek dosyanıza ekleyip yollayınız.:cool:

Peki;
sayfa 2 de oluşturduğum basit filtrede isimleri yerine, bunu makroya yaptırmak istiyorum. macro yardımıyla filtrenin tiklenmesini istiyorum. + yazdıklarımın filtrede görünmesini istiyorum kısaca. anlatabilmişimdir umarım.

aslında amacım checklist yapmak. basit bir örnek yazdım ama büyük kapsamlı birşey yapacağım burdan yola çıkarak 5000 satırlık.

Ekli dosyalar

makro kaydet yöntemi ile denedim , olmadı.
diğer yönden makro yazdığınmda sadece bir veya operatörün e izin veriyor.yani ayni anda 2 tane isim süzülebiliyor.
Sayfa3 te isterseniz.Süz tetikleme yerine makro ile alıp diğer sayfaya atabilirim.
İsterseniz gelecek cevapları bekleyin,varsa onu kullanabilirisniz.
Kolay gelsin.:cool:

teşekkür ediyorum ilginize ve hızlı cevabınıza, bakalım belki diğer arkadaşlar yardımcı olarabilir. :). acelesi yok şimdilik.

Geri