• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Etopla Formülü Yapılması hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MADCAP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Önceden böyle birşey yapmadığımız için resim olarak çekip atıyorduk.

Tabi raporda 11.hafta bittiği zaman mecburen yeni 12.hafta geçtiğimizde veriyi yaptığımız transfer girilen sayfasına ekleyecem. Dediğinizi anladım öyle olursa diğer veriler silinir ve puanlama oluşturamayız.

Bence SABİT bir veri sayfası oluşturmazsanız tarih vs. belirleyerek geriye doğru haftalar itibariyle ve doğal olarak da ilerideki haftalarda gelecek yeni verilerle hesaplama ve karşılaştırma yapamazsınız.
Sisteminiz yeni verileri yeni sayfa olarak verse bile size düşen bu verileri SABİT veri sayfanızın altına ekleyerek işlemlerinize devam etmeniz.

Tüm hesaplamaları da TEK BİR SAYFADAN YÖNETMENİZ.

YANİ TEK VERİ SAYFASI, TEK HESAPLAMA SAYFASI EN DOĞRUSU.

Anladım Hocam,

Fikir konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Diğer sorunlarda düzeldimi hocam?

11.hafta verisi sildiğim zaman (mecburen 12.hafta geçeceiğim çünkü) puanlamalarda gidecek. Demek istediğinizi anladım.

Siz adımı biliyorsunuz ama ben sizinkini hala bilmiyorum.

Ben de onu söylüyorum,mevcut verileri silmeden listenin altına yeni verilerinizi aktarıp, hesaplama ve kapsama tarihlerini değiştirerek yeni haftaları da aynı sayfadan hesaplamalısınız bence.
Alınan puanları filan ayrıca hafta hafta ve kat kat kaydetmek isterseniz ona daha sonra bakarız inşallah.

Bakın bakalım.

Bir sonraki mesajdaki belgeyi yeniledim. Buradakini sildim.

Son düzenleme:
Tekrar merhabalar, yeni veri sayfalarınızın olabileceği ve sadece veri sayfanızın Q sütunu değil başka sütundan da toplama yaptırabileceğiniz ihtimaline karşılık, mevcut tüm formüller revize edildi ve yeni veri sayfası eklemeniz halinde sayfa verinin alınacağı sayfa adını seçerek tek hesaplama sayfasında tüm işlemlerinizi tamamlayabilmenize yönelik olarak belge yeni haliyle oluşturuldu.

Buna da bir bakın bakalım. (Hem yeni sayfa seçimi, hem de veri alınacak sütun seçimi açılır liste yöntemiyle yapılarak sonuç alınabilir durumda.

Son düzenleme:
Baran Hocam,

Ellerine sağlık yardımların için teşekkür ederim.

Hocam Merhaba,

Yeni bir sayfa ekledim, Transfer çıkılan. HESAP SAYFASINDA Kalan bölümü varya, Oraya formül yazılması gerekiyor. Transfer çıkılan sayafasında M sütününü alacak. "SevkEdilenMiktar" oraya yazacakki, Kaç transfer girilimiş kaç çıkılmış performans ortaya çıksın. Ben formülü uygulamadım ama yapamadım.

Dosya ekte.

Dosya ekte.

Son düzenleme:
Merhaba Hocam,

toplamda 1756 adet transfer girilmiş. Onu transfer girilene yapıştırdım o doğru. Şimdi arkdaşlar çıkmışlar tabi Transfer çıkılan sayfasına raporu çekip yapıştırdım. Ancak doğrusunu vermiyor. Birde Anasayfadaki o süzülmüş veriyi Transfer çıkılan sayfasından almamız gerekiyor. Sadece transfer girilen adeti transfer girilenden alsın diğerlerini çıkılandan alalımki. Çünkü transfer çıkılan sürekli güncelliyorum..

Ekli dosyalar

Gönderdiğiniz dosyadaki Transfer Girilen Sayfası ile Transfer Çıkılan Sayfası bir birinin aynısı.
Benim son gönderdiğim belgede bunu farketmemiştim ve
KALAN sütunu bilgisini Transfer Çıkılan sayfası K sütunundan alacak şekilde formülleri kurmuştum.

İnanın ne söylediğinizi anlamadım.
Şunları bilmek isterim.
1) Transfer Girilen ve Transfer Çıkılan Sayfası Neden birbirinin aynısı.
2) Bu iki sayfa birbirinin aynısı olunca formüllerin bilgiyi hangi sayfadan getirdiğinin bir önemi kalmıyor.
3) Siz bana SAYFA ve SÜTUN belirterek (şu hücredeki formül şu sayfanın şu bilgisinden veri getirmeli gibi net ifade ederek) TAM OLARAK NE İSTEDİĞİNİZİ SÖYLERSENİZ halledilecektir.

Hesaplama Sayfasının sağ alt tarafında olan X-Y 11 ve aşağısındaki bölüm sadece veri doğrulamada kullanılan bilgi kaynağı, orada yapacağınız değişikliklerin formüllere doğrudan bir etkisi yok. Formüllleri etkileyen R7, R8, S7 ve S8 hücrelerinde yapılan değişikliklerdir.

Şöyleki;
Salı akşamı bu raporu çekiyoruz. Q hücresinde transfer edilebilecek miktarlardan miktarlari öğreniyoruz. Sonra depodan toplanan ürünlerin cikmaya basliyoruz. Ve ayni raporu yine cekiyoruz. Bu sefer Q dan transfer edilecek miktar düşüyor çünkü cikmis oluyoruz ürunleri. Sevk edilen miktar+ transfer edilen miktar = sali gunu sisteme girilen iade.

Ben anlatamadım galiba;
sizden şunu bekliyorum, şu hücre şu sayfadaki şu sütundan elde ediliyor, şu hücre ise şundan gibi ifade etmezseniz, sizin işlemi yapış zamanınızı ve iş akışınızı, excelde verileri nasıl oluşturduğunuzu (sistemden alıyorum diyorsunuz) bilemiyorum.

Siz şunu diyorsanız anlayabilirim.
Aşama 1) Önce belgede bir tane "transfer girilen" sayfası var ve hesaplama sayfasındaki "Sisteme Girilen" sütunundaki bilgiler buradan çekilecek.
Aşama 2)
-Yöntem 1. Aynı veri sayfasındaki şu sütunda değişiklikler (sisteminizden yeni veriler çektiğiniz için) olacak, "kalan" sütunundaki bilgiler aynı veri sayfasının şu sütunundan alınacak.
-Yöntem 2. İkinci bir veri sayfası ekliyorum Kalan sütunundaki bulgular bu yeni veri sayfasından alınacak.

Bunun gibi söylemediğiniz sürece benim anlamam zor görünüyor.

Ya da şunu söyleseniz anlarım. Belgenizde tek bir veri sayfası olacak ve bu veri sayfasında bir de güncelleme zamanı sütunu var. Bundan hareketle, "Sisteme Girilen" sütunundaki ve "Kalan" sütunundaki bilgiler bu zamana göre süzülerek şu sütunlardan alınacak demelisiniz.

Hocam,

Telefondan girdigimden oluyor surekli.

Ben şunu istiyorum senden. Hesap sayfasinda kalan yazan sutuna ayni 2 hafta kosullarina bagli olarak, transfer cikilan sayfasindan sevk edilen miktar "M SUTUNUNU" toplasin.

Transfer girilen sayfası ile Transfer Çıkılan sayfasındaki bilgiler bire bir aynı, farklı sayfadan bilgi almanın maksadını anlamadım.

Ben belgeyi tekrar göndereyim buna yönelik değişikliği yapmıştım ama belki farklı belgeyi göndermişimdir.
Bu belgeye bakar ve hangi sütundaki bilgiyi hangi sayfanın neresinden alınacağını belirleyerek (R7 ve R8 'den Sisteme girilen sütununun veri kaynağını, S7 ve S8 'den de Kalan sütununun veri kaynağını belirleyebiliyorsunuz) sonuçları kontrol edebilirsiniz.

Dosya boyutu anlamadığım şekilde şiştiğinden buradaki eki siliyorum, dosya boyutu düzeltilmiş hali bir sonraki mesajımda.

Son düzenleme:
Geri