• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Etopla Formülü Yapılması hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MADCAP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dosyanız ekte.

Dosyanın düzeltilmiş hali 50 no'lu mesaja eklenmiştir.
İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Hocam merhaba,

İlk 10 gün olmasına rağmen sıfır alıyorum. Bir hatamı var?

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 3
Başlangıç ve bitiş tarihlerini yazarsanız ben de bakayım.

Belgenizdeki bugüne en yakın tarih 08.03.2014. Bu tarihi kapsamasını sağlarsanız sonuç alacağınızı düşünüyorum.

Tamam hocam,

Peki bir sağlama yaparsak. transfer edilen sayfasında Q nun toplamanı istiyoruz.

Ve son 10 gün yani 2 hafta oluyor neredeyse. Transfer girilenden veri filtre yapıyorum 10-11-17-18 322 adet çıkıyor ancak sayfa 4 te mağaza transferi 0 tema 109. Temaya baktıgımda 228 olduğunu goruyorum.

Verilerimiz mi farklı ki, bir kere bendeki belgede bugüne en yakın tarih 08.03.2014 yani 9,10,11,17, 18 günleri zaten yok ki.

Yukarıdaki 43 no'lu mesajdaki belgeyi tekrar indirin, eski belgede tarih formülü hatalıymış düzelttim ve yeniden yükledim. Yenisini indirerek bakalım.

Bana gönderdiğiniz ve formüllerde kullandığım veriler aşağıdaki gibiydi.
Buxe=Buxe+bua
bue=Bue
bgwe=Bgwe+bga
bgxe=Bgxe
Ck=Ck4a+ck4e+ck4s+ck6a+ck6e+ck6s
Cu= ck1a+ck1l+cu1a+cu1l+cu4a+cu4e+cu4s+cu6a+cu6e+cu6s

ANCAK:

BUS : MerchAltGrup sütununda var, yukarıdaki mesajınızda YOK
BGH : MerchAltGrup sütununda var, yukarıdaki mesajınızda YOK
BGS : MerchAltGrup sütununda var, yukarıdaki mesajınızda YOK

BUNLARIN KARŞISINDAKİ SAYILAR NE OLACAK ACABA?

Bunlar hariç olarak düzenlenmiş (formüller anlaşılır hale getirildi) hali ektedir.

Son düzenleme:
Tamamlandı.

Tamamlanan Dosyanız ekte.

DOSYAYA, LAZIM OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM BİRKAÇ ŞEKİL VE HESAPLAMA EKLEYEREK BU MESAJ EKİNDEKİ DOSYAYI YENİLEDİM.
DAHA ÖNCE İNDİRMİŞSENİZ TEKRAR İNDİRİNİZ.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam Merhaba,

Raporun ham hali ekte. Birde Gördüm vallahi çığır açmışınız:)) Ben birşey daha söylecem. Bu 11.hafta 12.hafta diye hep sekme açacağım. Birde Bir lig anasayfası oluşturmak istiyorum performansa göre. Nasıl olur?:) Elinizden gelirmi buda hocam.

Birde sayfa 4 te depo yazmısınız elle ancak her hafta bu depolar arta bılır azalabılır. Transfer sayılarında farkılık olabılır. Ancak tema 1 tema2 gıbı bırsey yok o sabıt TeMA olarak. T... ıle baslyan 200 tanede olabılır bazen 10 tanede. O kalan kısım içinde aynı raporu kullacam onada transfer kalan dıyecem. Ornegın biz 3 gunde bu transferlerı cıkmamız lazım. Ancak oluyor carsamba performansa bakıyoruz. o raporun degısken halını cekıyoruz. Transfer edılebılecek kısımda dusmuyor oluyor. Onu sıze soylemedım cunku sızın yaptıgınız formulun sadece sayfa adını degıstırecektım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Depo sütunu formülle de elde edilebilir, yani eklenenlerin oraya otomatik gelmesi sağlanabilir ama bu tür işlem dosyayı yavaşlatır biraz. Belgenizi şimdi açıyorum.

Sorun ham verilerinizdeki B sütununda olan verilerin tümünün sağında boşluk karakteri var ve maalesef standart da değil sanırım, kiminde bir kiminde birden fazla boşluk var.

Tamam standart olan karakter sayısı imiş, karakter sayısı beşe tamamlanacak şekilde boşluk varmış. O halde halledilebilir sanırım. Şimdi bakıyorum.

Yıl için bir belge açıp, ilave bilgileri alta mı ekliyorsunuz?
Yeni veri sayfasını ne zaman ekliyorsunuz?

Ömer Abi Merhaba,

Sana şöyle anlatayım. Bize her hafta pazartesi ve salı günleri saat 18:00 civarlarında transfer ataması sisteme tanıtılır. ( biz raporu salı akşamları bakarız) Bizde bu transfer raporunu çekip hangi reyonlara kaç adet transfer girilmiş diye listeyi arkadaşlara veririz. Onlarda toplar depoya getirir ve bizde sistemden çıkarız. Sonra bakarız performansımız 90 geçmişmi diye. Cuma gününe kadar 90 ve üstü olmamız gerekmektedir. Bizde sık sık bu raporu cumaya kadar çeker arkadaşlara aktarırız( Bakın sizin performans bu daha toplanması gereken iade ve transfer var diye). Cuma akşamı saat 22:00' da raporun son halini çeker aktarırız. Olay budur abi. Ancak sizin yıl sorunuzu anlayamadım.

Yani bu işlemi Her pazartesi yapıyoruz. Hafta Hafta 11.hafta 12.hafta 13. hafta performansları diye

Veri sayfanız bir tane midir?
Yeni veri sayfası oluşacak mı?
Yeni verilerinizi nereye kaydediyorsunuz, eski veri sayfasının üzerine mi yazarsınız, eski verilerin altına listeyi uzatacak şekilde ekleme mi yaparsınız?

Bunu sorma sebebim şu hesaplama yaptığımız sayfadaki formüllarda veri sayfasının adı ve veri satır adedi kullanılıyor olması.

Geri