• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu eğersay ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Selamlar aşağıdaki fonksiyonun sonucunu alıyorum ancak şöyle bir koşul mümkünmü aceba.

Örneğin E25 yada F25 de "ship" yazıyorsa sayıyor ve 1 artırıyor, benim isteğim hizasında ki G25 de değer "1" ise saysın değilse yada "0" ise saymasın.

Yardımcı olabilirseniz çok işime yarayacak şimdiden teşekkürler.

=EĞERSAY($Sayfa1.E2:F2000;"ship")

Merhaba. Çokeğersay ile 127 kritere kadar sayma yapabilirsiniz. Kendinize göre uyarlayın.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(E2:F2000;"ship";G2:G2000;1)

Teşekkür ederim. İş yerinde openoffice var sadece. Sanırım onda bu fonksiyon yok. ms office ile işimi görür tekrar teşekkürler.

Merhaba, benim de eğersay ile alamadığım bir sonuç var. Vardar07 beyin yazdığı formül ile denemeler yaptım ama sonuca ulaşamadım.

Personel listemde A sütunun da cinsiyetler, B sütununda bu mezun olduğu okul (ilkokul, lise, yüksek okul, Lisans) gibi bilgilerim var.

Benim istediğim sonuc ilkokul mezunu bayan sayısı, lise mezunu bayan sayısı gibi farklı hücrelerde sonuçlara ulaşmak istiyorum ama başaramadım,

yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,
Deneyiniz.
  • Cinsiyetler J1:J5 aralığına,
  • Okullar K1:K5 aralığına,
yazılması gerekiyor.
Kod:
=TOPLA((J1:J5="[COLOR="Red"]k[/COLOR]")*(K1:K5="ilk okul"))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIF + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Cinsiyetleriniz bay, bayan şeklinde yazılıyorsa formül içerisindeki kırmızı alanı bay yada bayan yazınız.

bzace ilginize teşekkür ederim ama sonuç #AD olarak elde ediliyor. formülü söylediğiniz gibi yapıştırdım ama sonuç değişmedi.

"Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIF + ENTER ile tamamlayınız." kısmını da kopyalamadınız değil mi?

AD hatası formülün excelde tanımlı olmadığı zamanlarda çıkar. Orda sadece TOPLA formülü var ve o da excelin her sürümünde olan basit bir formüldür. Kopyala/yapıştır/yaz gibi aşamalarda hata yapmış olabilirsiniz. Örneğin TOPLA yerine TPLA yazmak gibi.

Keşke dosyayı hatalı olduğu kısımla ekleseydiniz. Mevcut dosyanıza sayın bzacenin formülünü şöyle uygulayabilirsiniz:

Aşağıdaki formülü kopyalayın:

Kod:
=TOPLA(('Aktif Personel'!$A:$A=F$2)*('Aktif Personel'!$B:$B=F3))

Dosyanızda özet sayfasında G3 hücresine formülü yapıştırın ve hücreden çıkmak için CTRL+SHIFT+ENTER kombinasyonunu kullanın

Daha sonra G3 hücresini kopyalayıp, aşağıdaki (G4:G8) ve J sütunundaki (J3:J8) hücrelere yapıştırın.

Keşke dosyayı hatalı olduğu kısımla ekleseydiniz. Mevcut dosyanıza sayın bzacenin formülünü şöyle uygulayabilirsiniz:

Aşağıdaki formülü kopyalayın:

Kod:
=TOPLA(('Aktif Personel'!$A:$A=F$2)*('Aktif Personel'!$B:$B=F3))

Dosyanızda özet sayfasında G3 hücresine formülü yapıştırın ve hücreden çıkmak için CTRL+SHIFT+ENTER kombinasyonunu kullanın

Daha sonra G3 hücresini kopyalayıp, aşağıdaki (G4:G8) ve J sütunundaki (J3:J8) hücrelere yapıştırın.

Ancak böyle işlemler için en güzeli excelin kendi özelliği olan Özet Tablo Eklemeyi kullanmaktır.

Yusuf bey günaydın, ilginize teşekkür ederim, anlattığınız gibi yaptığım halde CTRL+SHIFT+ENTER kombinasyonunu galiba ben beceremiyorum,
tüm kodu seç diyorum ve sonra excelde belirtiğiniz hücreye F2 ye basıp hücrenin içine formülü yapıştırıyorum. CTRL+SHIFT+ENTER kombinasyonunu da kullanıyorum işlemi sonlandırırken ama olmadı gitti :) kendime sinir oldum. sizinde dediğiniz gibi Özet tablo ile ilgili forumda araştırma yapayım.

Herkese tekrardan teşekkür ederim.

İyi günler, iyi çalışmalar

Dosyayı olmayan (yani formül uyguladığınız) haliyle herhangi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip burda linkini paylaşın, neden olmuyormuş bakalım.

Merhaba,

Dosyanızı "Aktif Personel" sayfasında gerekli kodlamayı yaparak aşağıdaki linke ekledim.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/i/5u1lhg77fZjRc

Geri