• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu eğersay

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ekoert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ekoert

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,

Aynı madde adına sahip olup sıfırdan büyük olup olmadığına göre saydırmak istiyorum. Eğersay(veya başka bir formülle) ile bir türlü yapamadım.

Örnek dosya ektedir.

Hep benzer problemi yaşıyorum, aynı sütunda yer alan ortak maddeler için bir gruplama formülü(ya da makrosu) var mı?

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkürler. İlgili linki inceledim. Sanırsam ince bir detay var. Benim sorunum aynı sütunda benzer maddelerin yer alması. Farklı sütunlarda yer alsa hiç bir sıkıntı olmayacak.

Merhaba

Biraz uzun yoldan oldu ama işinizi görür.
C2 ye yapıştırıp aşağı doğru çekin.
Kod:
=EĞER(B2<0;TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15<0));EĞER(B2=0;TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15=0));TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15>0))))

.

Alternatif:

Kod:
=(B2<0)*SUMPRODUCT(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15<0))+(B2>0)*SUMPRODUCT(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15>0))+(B2=0)*SUMPRODUCT(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15=0))

Kod:
=(B2<0)*TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15<0))+(B2>0)*TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15>0))+(B2=0)*TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$15=A2)*($B$2:$B$15=0))

.

Sayın Mersilen ve Sayın Yurttaş çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş, ellerinize sağlık.

Merhaba,

Buda alternatif olsun.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$15=A2)*(İŞARET($B$2:$B$15)=İŞARET(B2)))

.

Ömer Bey merhaba,

Müthiş olmuş. Çok teşekkürler.

alt koşullu eğersay

Merhaba,

Daha önceki soruya ilave olarak şöyle bir alt koşul çıktı:

Sıfırdan küçük olup -10'a eşit olmayanların sayısını arıyorum.

Deniyorum bir türlü istediğim sonuca ulaşamadım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri