• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu data düzeltme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Excel 2010
Merhabalar,

Bir Excel'im var aşağıdaki gibi;
1. satır; A2=1, B2=Ali Kaya (Ya da Ali Kaya -Toplam)

1 I Ali Kaya
0 I Ali Kaya
0 I Ali Kaya -Toplam
3 I Memiş Konak
0 I Memiş Konak -Toplam
2 I İbrahim Tozkoparan
2 I İbrahim Tozkoparan
0 I İbrahim Tozkoparan -Toplam

Ben bu Excel'de (örnekten yola çıkarsak) ilk satırda Ali Kaya 1'i almışsa, 2. sütundaki bütün Ali Kaya'lar'ın solundaki rakamlar 0 değil de 1 olsun. Ya da Memiş Kaya ilk satırda sol sütununda 3'ü almışsa, bütün Memiş Kaya içeren hücrelerin solu 0 değil 3 olsun.

Bir sürü isim var ama macro ya da fonksiyonlar yapılabilir diye düşünüyorum.

İyi günler..

Bir şey daha eklemek istiyorum, belki işinizi kolaylaştırır. İlk satır, sadece 1, 2, 3 ve 4'ü içermektedir. Sonraki satırlar aynı ad varsa direk 0'a dönmüş. 0'ları düzeltmem gerekiyor.

Teşekkürler tekrardan.

ilk başta atanacak değerleri çıkarın Örneğin Ali Kaya = 1 olmasını istiyorsanız e sütunu satır 1'e 1 değerini yazın d sutunu satır 1'e de Ali Kaya Yazın bu şekilde isimlerin karşılığına gelecek değerleri tanımlayın sonra a2 hücrenize =DÜŞEYARA(B2;D:E;2;0) bu formülü tanımlayın değerleri atacaktır.

tamer060,

Teşekkürler cevabınız ve ilginiz için. Sorun şu ki, ben en başta o tanımlamayı yapamam. Bunun ilk neden çok datanın var olması, ikincisi ise bu dataların düzenli olarak haftalık/aylık olarak çekilmesi. Dolayısıyla bir sonraki datada Ali Kaya'nın ilk satırının 1 değeri almaması ihtimali de var.
Bunun başka bir yolu olması gerekiyor.

Dediğim gibi, değiştirilmesi gereken 0 değerinin dışında sadece 4 değer var (1-2-3-4). Mantık şöyle olmalı gibi; eğer A sütununda 1-2-3-4 rakamını bulursa, karşısına gelen değeri, o değerin bulunduğu sütunda arasın ve karşılık gelirse, o değeri içeren hücrelerin karşısına o rakamı geçsin.

Benimki sadece düz mantık, belki daha kolay yolu vardır.

Teşekkürler..

datayı ekleyip soruyu bir örnekle renklendirerek gösterirseniz biraz daha anlaşılır olur, şuan anlayamadığımdan cevaplıyamıyorum.

Teşekkürler cevabınız için, problemimi çözdü.

İyi çalışmalar dilerim..

Geri