• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirmeyi Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar ekli dosyanın içerisindeki belgede koşullu biçimlendirme menüsünden ''STOK LİSTESİ'' sayfasında yer alan ''F5'' hücresinde yer alan veriyi biçimlendirdim. Ben bunun altında ''F6, F7, F8, …'' şeklinde devam eden sayfaları da bu şekilde şekillendirmek istiyorum. Ama ''O, P, Q'' sütunlarında ''F5, F6, F7...'' ye karşılık gelen hücrelere göre biçimlendirme yapmak istiyorum.

Örneğin; ''F5'' hücresinde yer alan veri ''O5, P5, Q5'' hücrelerine göre biçimlendiriliyor. ''F6'' hücresinin de ''O6, P6, Q6'' hücreleri esas alınarak şekillendirilmesini istiyorum. ''F5'' sütununu alıp kopyaladığım zaman ''F6'' sütunu ''O5, P5, Q5'' hücrelerine göre biçimlendiriliyor. Bütün hücreleri tek tek bu şekilde biçimlendirmeye kalkmak bayağı bir zaman alıyor. Onun için bu işlemin bir ipucu yok mu?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

1) Koşullu uygularken aralığın tümünü yada belli kısmını seçip koşulu uygulayabilirsiniz.

2) F5 hücresini kopyalayın / uygulamak istediğiniz diğer aralığı seçerek sağ klik / özel yapıştır / biçimleleri seçeneğini kullanın.

.

Ömer bey denedim ama olmadı yine aynı satırı yani 5. satırı baz alarak biçimlendirmeyi uyguladı.

Haklsınız bir detayı atlamışım.

Biçimde kullandığınız aralıkları sabitlememeniz gerekir.

=$O$5

yerine;

=O5

yazmalısınız. F5 hücresinde bulunan biçimdeki tüm koşullara bu değişiklikleri yaptıktan sonra #2 nolu mesajı tekrar uygulayınız..

.

Ömer bey evet ben nasıl atlamışım onu haklısınız.

Yardımlarınız için çok teşekkür ettim.

Ömer bey, bende bunla çok uğraşıp yapamamıştım, açıklamalarınız sayesinde başardım, çok teşekkürler, çok saolun...

Koşullu biçimlendirme

Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
uzun zamandır manuel boyama yapıyorum ve çok zor oluyor.
F3 kolonunda bulunan sayı G3 ten küçükse kırmızı büyükse yeşil aynıysa sarı olmasını istiyorum
aynı olay tekrar ederek E3 küçükse,büyükse,aynıysa F3 kolunu otomatik olarak renklenmesini istiyorum .
koşullu biçimlendirmeyi uyguladığım zaman sadece seçtiğim kolundakı sayıları baz alıyor ,
benim yapmak istediğim her zaman sağ taraftaki sayılara göre renklenmesi,
acaba bunu kolay bir şekilde yapmak mümkünmü ?

yardımcı olmaya calısayım

=F$3>G$3 yeşil
=F$3<G$3 kirmizi
=F$3=G$3 sari
bu sekilde yazdiktan sonra F3 hucresini yatay bir sekilde surukleye bilirsin kolay gelsin

Haklsınız bir detayı atlamışım.

Biçimde kullandığınız aralıkları sabitlememeniz gerekir.

=$O$5

yerine;

=O5

yazmalısınız. F5 hücresinde bulunan biçimdeki tüm koşullara bu değişiklikleri yaptıktan sonra #2 nolu mesajı tekrar uygulayınız..

.

merhaba ; aynı durumla bende karşılaştım fakat dediğiniz gibi sabitlemeleri kaldırdığımda şu şekilde hata verdi bende;

"Renk ölçekleri, veri çubukları ve simge kümeleri için Koşullu biçimlendirme ölçütünde göreli başvurular kullanamazsınız."

nasıl düzeltebilirim bunu ???

Aynı sorunu bende yaşadım ve halen çözmeye çalışıyorum.

Geri