• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirmenin alt satırlara kopyalanması

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar,

Bir hucreye bagli olarak diger hucrenin biçimlendirilmesi işleminde, bir hucreye bu işlemi yaptırdıktan sonra alt alta diger 100 hucreyede aynı işlemi yaptırmak istiyorum. Ancak kopyaladıgımda veya biçim boyacısınıda kullansam hep verdigim formuldeki haline baglı olarak o hucreyı baz alıyor.

Ek.teki dosyaya bir bakabilirseniz eger.

Eminim forumda daa once sorulmustur ama yaptigim aramalardan sonuc elde edemedim.

Çalışmanızda hangi hücreleri KOŞULLU BİÇİMLENDİRECEĞİNİZİ belirtmemişsiniz. Tam anlayamadım... Anladığımkadarıyla söyleyeyim. Biçimlendirme yapılan hücreyi kopyalayıp 100 hücre dediğiniz sütunun en başını(harfi) sağ tıklayıp ÖZEL YAPIŞTIR, orada BİÇİMLER i seçin

Basitleştirecek olursam:

A1 sıfıra eşit olduğunda B1 beyaz ile yazılsın ki oradaki çarpım formulunden kaynaklanan sıfırlar gorunmesin istiyorum ve B1 hucresinde koşullu biçimlendirme ile A1=0 oldugunda beyaz yazı olsun işlemini yaptırıyorum.

Tabi bu hep yan hucresine bagli olarak ilerliyeceyani A100 sıfır oldugun B100 beyaz ile yazılsın. Tabi bu 100 den de fazla olacak aslında bu yuzden manuel yapmak hepsini tek tek ayarmak istemiyorum tabi.

Umarım açıklayabilmişimdir. Sanırım ek.teki dosya calismiyor

yanıt

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
For sut = 1 To [a65536].End(3).Row
If Range("a" & sut) = "0" Then
Range("b" & sut).Font.ColorIndex = 2
Else
Range("b" & sut).Font.ColorIndex = 1
End If
Next
End Sub

A sütununa sıfır ve yukarısı değer girerek B sütunundaki değişimi gözlemleyiniz.

Vascal, V.Basic For Applications ve Seyit Tiken; ilginizden dolayı tesekur ederim. Seyit Bey'in biçimlendirme olarak verdigi cozum bana daha uygun oldugu icin onu kullandim. Herkese selamlar...

merhabalar, Seyit Bey'in gönderdiği dosyaya ihtiyacım var ancak indiremiyorum, farklı kaydet dediğimde de boş gif dosyası olarak kaydediyor. Konu eski olduğu için silindi mi acaba?

Koşullu biçimlendirme kopyalama

merhaba,
Ekteki dosyada göreceğiniz gibi H2,I2 ve J2 hücrelerinde koşullu biçimlendirme yaptım. Fakat alt satıra biçim boyacısıyla kopyalama yaptığımda yine de formüller H2'ye odaklanıyor. bu problemi nasıl çözebilirim?

Yapmaya çalıştığım şey;
1-Siparişte hiç teslimat yapılmamışsa hücreler sarı olur,
2-Siparişte yamamı teslimat yapılmışsa tamamı dolgusuz olur
3-Siparişin bir miktarı teslim edilmiş fakat bakiyesi varsa ortadaki sarı olur

yardımcı olursanız sevinirim.
kolay gelsin

Ekli dosyalar

eğer istediğiniz yalnızca sıfırları görmemekse çok daha basit olarak ofis butonu excel options advanced den "show a zero in cells that have zero value"deki işareti kaldırmanız yeterli.

Selam arkadaşlar biçimlendirme konusunda benimde takıldığım bir nokta var yardımcı olursanız sevinirim .

Depo stok listemizde depo sütününda depo1, depo2, depo3 tanımları var ve her stok depolar olarak arada bosluk olmadan altalta sıralanıyor, diğer stoga gecerken arada bir bosluk var Benim istediğim depo1 ve depo2 nin yanyana geldiği satırların boyanması

Selam arkadaşlar biçimlendirme konusunda benimde takıldığım bir nokta var yardımcı olursanız sevinirim .

Depo stok listemizde depo sütününda depo1, depo2, depo3 tanımları var ve her stok depolar olarak arada bosluk olmadan altalta sıralanıyor, diğer stoga gecerken arada bir bosluk var Benim istediğim depo1 ve depo2 nin yanyana geldiği satırların boyanması

bu şekilde anlatımla çözümü zor bulursunuz.
örnek ekleyin örnekte çözüm bulunsun

Merhaba,
kopyalama konusunda sıkıntı yaşıyorum. S2,W3,AA3,AE3 ve AI3 hücreleri arasında değerlerine bağlı olarak koşullu biçimlendirme yaptım. endüşük sarı,.., en yüksek kırmızı olacak şekilde.
Sorun şu;
3. satırı biçim kopyalama ile 4. satıra uyguladığımda koşullu biçimlendirmeyi birebir uyguluyor. fakat bir satır seçip aşağıdaki 300 satıra biçim kopyalama yaptığımda bu 300 satır içindeki değerleri birbirne kıyaslıyor ve biçimlendirme yanlış oluyor.
biçimi bütün satırlara nasıl kopyalayabilirim?

Geri