• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirmede Tarih Aralığıyla İlgili Formül Yazmak İçin...

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Merhaba,

Benim koşullu biçimlendirmede kullanmak üzere yazmak istediğim ama yolunu bilmediğim bir formül varki olay şu: A B C D sütunlarında verilerim var C sütunumdaki verilerin tamamı tarihlerden oluşuyor. Ben tarihlere göre bu 4 sütunun ilgili satırını otomatik biçimlendirmek istiyorum. Mesela C2'ye 02.02.2012 yazdığımda tüm satırın sarıya boyanmasını istiyorum. Bunun için "eğer c2, 2012 yılı içerisinde bir değerse" demem lazım ama diyemiyorum:) Yardımlarınızı bekliyorum..
Teşekkürler.

Merhaba,

Şartınız yılın 2012 olması mı? Şart kısmını detaylı açıklarsanız yanıtı ona göre daha net verebiliriz.

Makro ile yapmak isterseniz;

*F2 hücresine aradığınız tarihi yazınız...
*Çalıştığınız sayfanın kod bölümüne bu kodları yazınız...
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim bul As Range
    If Target.Address(0, 0) = "F2" Then
        For Each bul In Range("C2:C100")
            If bul.Value = Range("F2").Value Then
                Cells(bul.Row, 1).Resize(, 4).Interior.ColorIndex = 6
                    Else
                Cells(bul.Row, 1).Resize(, 4).Interior.ColorIndex = 0
            End If
        Next bul
    End If
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,

Şartınız yılın 2012 olması mı? Şart kısmını detaylı açıklarsanız yanıtı ona göre daha net verebiliriz.

Ekte istediğimi daha net anlayacaksınızdır. İlginize tekrar teşekkürler.
Bu arada MURAT OSMA sizede teşekkür ederim ancak makrodan ziyade koşullu biçimlendirme daha uyarlanabilir benim için. Makroda üst düzey değilimde...

Ekli dosyalar

Merhaba,

A5:I10 (10 değerini artırabilirsiniz.) arasını fare ile seçip, koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü yazıp deneyin.

=YIL($I5)=2012

.

Ömer Bey çok teşekkür ederim. Aslında istediğimi tam anlamıyla karşıladınız ancak biraz daha tavsiyenize ihtiyacım var.
1- Bu formulü ay bazında nasıl uygulayabilirim? (Örn:Şubat 2012 gördüğünü boyamak)
2- Aynı bölgeye bir kaç biçimlendirme daha ekleyeceğim. Yani mesela 2010dan eski olan tüm tarihleri ayrı tek bir renge boyamak istesem nasıl yaparım?

A5:I10 arasını fare ile seçip, koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü yazın,

=METNEÇEVİR($I5;"aaaa yyyy")="Şubat 2012"

ve biçimden istediğiniz rengi seçin, menüyü kapatmadan "Ekle" ile yeni bir koşul bölümü ekleyin ve bu bölümede aşağıdaki formülü yazıp istediğiniz rengi belirledikten sonra tamam butonları ile işlemi bitirin.

=VE($I5<>"";YIL($I5)<2010)

.

Ömer Bey size ne kadar teşekkür etsem azdır:) Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Çok sağolun:)

Geri