• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirmede renklendirme

Merhaba
Babamın hesabından yazıyorum size. Benim koşullu biçimlendirmede takıldığım bir konu var, babam olayın içinden çıkamadı bende size yazmak gereği duydum. Öncelikle istediğim şey bir ürünü stokta var olduğunda satırdaki isim ve diğer bilgilerinin renklenmesini istiyorum örnek ektedir
emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

3 gündür şehir dışındaydık konuyu yeni inceledim, babam adına tüm excel web tr formuna çok çok teşekkür ederim...
Bir başka sorunum var tabi çok olmuyorsam bunuda anlatsam kızarmısınız bilmem?
örnekte gönderdiğimde belirttiğim gibi bir çalışmam var bu çalışmamda yapmaya çalıştığım şey, A adayı aldığı oy karşılığında dernek yönetimine kaç üye çıkarırla ilgili şimdiden herkese çok teşekkür ederim
saygılarımla.

Ekli dosyalar

Üye çıkarmanın bir kuralı veya sınırı var mı? Üye sayısını neye göre belirlemek gerekir?
Sizin belirlediğiniz seçime göre alt sınır ne olmalı? (Örnek: Toplam oy sayısının % 25inden fazla oy alan üye gibi mi?)

Tablo'dan bir sonuç bulmak bu cevaplara göre değişebilir.

Örneği yeniden düzenledim ekte sunulmuştur. derdimi tam anlatamadığım için özür dilerim. Anlatmaya çalıştığım yada yapmaya çalıştığım şu; a adayı nın yada diğer adayların aldıkları oy sayısının değişmesi durumunda dernek için çıkaracakları üye sayısını bulmak için alınan oy un 1/1 1/2 1/3 1/4 sonucuna göre en çok oy dağılımı olan dernek yöneticisi olsun istiyorum. tabi haliyle en çok tan aza doğru hesaplanmalı istediğim bu...

Ekli dosyalar

Aldığı OY en çok olan Dernek yöneticisi olur.
Örnekte de D adayı 9500 OY aldıysa Enfazla üyeyi çıkartır ve BAŞKAN olur.
Bunun için nasıl , karmaşık bir modele ihtiyaç var, pek anlaşılmıyor.

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.
şimdi olay şu, başkan adayı örneğin 9000 oy aldı diğer başkan adayı 8000 oy aldı, bunların aldıkları oyların dediğim gibi 1/1/, 1/2, 1/3, 1/4 e bölündükten sonra çıkan sonuç o adayın kaç dernek üyesi alacağınıda ortaya çıkarmakta...

EXCEL'i , formülleri herşeyi unutun.

SORU ŞU:
Seçime giren 5 Aday varsa,
1.Aday =9000
2.Aday=8000
3.Aday=7000
4.Aday =6000
5.Aday=5000
oy aldı ise,

Hangi aday kaç üye çıkarır, Kim Başkan olur? (Neden?)
Bu soruya (exceli karıştırmadan) sadece yazı ile cevap verin, sonra excelini konuşuruz.

Sayın üstadlar merhaba,
oğlum (kütahyada okuyor şimdi okula gitti) size konuyu anlatırken ya da benim istediğim gibi anlatmaya çalışırken biraz konu dağılmış. Olay şu oğlum A adayı diye belirtmiş burada A adayı değil A Partisi olacak ve partinin aldığı oy a göre çıkaracağı meclis üyesi sayısı hesaplanacak, onun hesaplaması ile ilgili kendimce hazırlamaya çalıştığım tabloyu ekte gönderiyorum.
Şimdiden tesekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba sayın memetcan,
Benim bunun için zamanında hazırladığım bir dosya var. Tam olarak test etmedim.
Umarım işinizi görür.
Selamlar...

Ekli dosyalar

Merhaba sayın memetcan,
Benim bunun için zamanında hazırladığım bir dosya var. Tam olarak test etmedim.
Umarım işinizi görür.
Selamlar...

Bu güzel olmuş çok teşekkür ederim. ancak ben siyasi parti sayısını 6 ile sınırlamak istiyorum formül konulmuş 6 dan fazla siyasi partiyi sildiğimde hata var bunu düzeltebilirmiyiz. teşekkürler.. birde şimdi fark ettim teknik bir hesaplama hatası var gibi.. partinin aldığı oy örneğin 9500 ise bu oy dan çevre barajı olan %10 950 çıkarılacak çıkan 8550 bu sonucun da 1/1 1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 8550/1=8550 8550/2=4275 8550/3=2850 gibi) yı nasıl bulacağız...

Son düzenleme:
Merhaba,
Öncellikle hesabın doğru olduğunu düşünüyorum. Kanunun 23. maddesini okuduğumuzda her partinin aldığı geçerli oydan seçim merkezindeki geçerli toplam oyların %10 unun çıkarılacağı yazılmaktadır.
Eğer toplam geçerli oyları el ile girecekseniz 6 parti için düzenlenebilir.
Selamlar...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
HERKESE GÜNAYDINN
Suatbayhan ustam emeğine eline ve yüreğine sağlık , bu çalışma tam istediğim düzende olmuş çok teşekkürler...
saygılarımla

Rica ederim.
Selamlar...

Geri