• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirmede formül kullanımı

Yazdığınız formül, verilerin tekrar edilmemesini sağlıyor, o nedenle güzel. Fakat veri olmayan boş satırların 3., 4., 6., ve 7. satır gibi silinmesi mümkün mü ? İkinci sorunda ise excel dosyasında bazı etiket numaralarının D1 ile bazılarının ise D3 ile başladığını göreceksiniz, D1'leri arka arkaya ve D3'leri arka arkaya sıralamak istiyorum. Göreceğiniz gibi D1, D3, D1 şeklinde devam ediyor. Çok teşekkürler.

Sayın scien,
Eğer, G sütununda yazan Label No'lar formüle ihtiyaç olmadan veri olarak yazıldıysa;
Formüle gerek olmadan;

A dan M ye kadar bütün Sütunları Seçiniz
  • F5
  • Özel (Special)
  • Boşluklar (Blanks)
  • Tamam (OK)
  • Fare ile sağ tık
  • Sil (Delete)
  • Satır (Entire Row)
  • Tamam (OK)

Bütün boş satırlar silinecektir.
Daha sonra G sütununu Veri/Sıralama ile küçükten büyüğe sıralayınız.

Sayın Turist çok çok teşekkür ederim. Tam olarak istediğim oldu. Saygılar.

Tarih verilerim doğru şekilde sıralanmıyor

Sayın Turist, başka bir konuda cevap bulamadığım bir problemim daha var. Yardımcı olursanız sevinirim. Üstteki grafikte niye alttaki grafik gibi tarihler doğru şekilde sıralanmıyor. Gördüğünüz gibi 9. aydan sonra 6. ay vb. geliyor. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Üstteki grafiğinizde ;Tarihleri seçmemişsiniz, verilerin ve saatlerin seçili alanı ile grafik oluşturulmuş, siz sadece eksenin sayı biçimini "gg/a" şekline getirmişsiniz bu gösterim de normal sayıları anlamsız şekilde tarih gibi ve yanlış gösteriyor.
Ayrıca tarihleri alsanız bile; 5700 satırlık bir verinin grafik ekseninde tarihlerini görebilmeniz kanaatimce mümkün değil.Başka yollar denemelisiniz.

İkinci grafik ise; dışarıdan (başka dosyadan) veri alıyor ve o veriler yatay eksene TARİH olarak aktarılıyor.

İki grafiğin benzerliği yok.

Aranızdaki uyumda kıskandırmıyor değil :biggrin:

Yeni Data

Sayın Turist, aynı dosyaya yeni bir sayfa ekledim, orada sorunsuz olan grafiğe ait bazı veriler yükledim. Sorun dediğiniz gibi değil bence, inceleyebilir misiniz ? Sayın Kuvari size de sevgiler. Katkılarınızı bekliyoruz.

Ekli dosyalar

Sayın scien,
Soru2 sayfasında S ve T sütunlarındaki bütün verileri SİLİN.
Grafikte hiçbir değişme olmayacak.Çünkü veriler O, P,Q ve R sütunlarından alınıyor.
O sütunundaki saatleri Sayı biçimlendirmesini "gg/a" yatığınız için GÜN/AY gibi gözüküyor.Bu sayfada saat görüntüsündeki hücrelerde TARİH bilgisi olduğu için sizin biçimlendirmenize göre Yatay Eksende Gün/AY olarak görüntüleniyor.

Oysa Soru sayfanızda O sütununda saat görünümleri gerçekte de SAAT. yani tarih değil. Dolayısı ile Yatay eksende yanlış bir dizilim oluyor.

Soru sayfasındaki O sütununu da TARİH ve SAAT olarak düzeltirseniz grafiğiniz de düzelir.

Biraz DİKKAT lütfen.....
Kolay gelsin.

Sayın Turist çok teşekkür ederim karşılıksız yardımlarınız için. Fakat yazmış olduğunuz 'Soru sayfasındaki O sütununu da TARİH ve SAAT olarak düzeltirseniz grafiğiniz de düzelir', aşamasını bir türlü beceremedim. Saygılar.

Dosyanız eklidir.
Soru Sayfasındaki O sütununa yazılanlara bakınız.Sonra da grafikteki yatay eksene....

Ekli dosyalar

Sayın Turist çok teşekkür eder ve iyi çalışmalar dilerim.

Sayın Turist, yeni eklemiş olduğum dosyada, O sütunundaki saat formülünü, tarihide içerecek şekilde (daha önce yaptığınız gibi) modifiye etmek mümkün mü ? Çünkü orijinal çalışma sayfam bu şekilde ve çok sayıda veriden oluşan sayfalarımda, formül modifiye dilmezse yine tarihler doğru şekilde sıralanmayacaktır. Selamlar.

Ekli dosyalar

O3 hücresine:
Kod:
=TARİH(C3;AY(E3);GÜN(E3)-1)+F3
uygulayıp, gerektiği kadar aşağıya kopyalayıp yapıştırın.

Sayın Turist Teşekkürler. Grafiğim artık istediğim gibi.

Pivot Table'da rakamlar doğru aktarılmıyor

Sayın Turist, bu konuda bilgin olduğunu düşünüyorum. Sanırım sorunum hücre formatıyla ilgili ve çok acil çözmem gerekiyor. Bu Özet Tablo, Data sayfasına ait verilere aittir. Görüldüğü gibi max. veriler normal. Fakat neden Data_1 sayfasından elde edilen özet tablo'da abuk sabuk veriler çıkıyor. Mesela 0,000668596 olması gereken rakam 142463,333 çıkıyor,

Ekli dosyalar

Sayın scien merhaba,

Data1'deki c sütununu süzerseniz 02/06 değerlerinde R E B değerlerinin sıfırla başlayan küsüratlı sayılar olmadığını görürsünüz, verinizde bir sorun var.

Değerli Turist, katkıların için çok teşekkür ederim. Sisteme yüklediğim dosyada söylediğiniz düzeltme çalıştı. Fakat orijinal dosyamda yaptığım düzeltmeler, oluşturduğum Pivot Table'da değişmiyor, hatta değiştirdiğim başlıklar bile değişmiyor. O nedenle ayrı ayrı dosyalarda çalışmak zorunda kalıyorum. Neden olabilir acaba. Selamlar.

Sayın Kuvari, Turist'in kulağını çınlatmış olduk. Emeğinize sağlık. Yukarıdaki soru ve teşekkür sizin için. Selam.

Sayın scien merhaba,

Dosyanızın geçmişi hakkında bilgi sahibi değilim, beni biraz daha bilgilendirmeniz gerekli.

Yada turist'i bekleyeceksiniz.

Tarih verilerim doğru şekilde sıralanmıyor, yine

Değerli arkadaşlar, bir problem yaşıyorum. P hücrelerindeki tarih neden sırayla gitmiyor bana açıklayabilir misiniz, mesela E 90, E 91 e bakabilirsiniz. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri