• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar EK' te gönderdiğim çalışmada mevcut kodları bozmadan "VERİ TABANI" sekmesinin "F" sütunundaki giriş tarihleri esas alarak içerisin de olduğumuz ay ve yılı dikkate alarak KASIM 2015 isek ARALIK 2015, ARALIK 2015 isek OCAK 2015'de tarihleri koyu kırmızı olarak biçimlenmesini sağlamak istiyorum. Bunu fonksiyon olarak yapamadım. Bu husus ta yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Sanırım karşılıklı olarak tam anlaşamadık. Eğer koşullu biçimlendirme işleminde istediğiniz;

-- hücrelerdeki tarihlerin AY'ları, içinde bulunduğumuz AY'dan bir sonraki AY ile aynı (YIL bilgileri dikkate alınmaksızın) olduğunda (şu an Aralık ayındayız ve bir sonraki ay Ocak, bu durumda örneğin hücredeki tarih 21.01.2012 ise) biçimlendirmenin gerçekleşmesi için =AY($F5)=AY(SERİAY(BUGÜN();1)) formülünü,

-- hücrelerdeki tarihlerin AY ve YIL bilgisi önümüzdeki aya denk düşüyorsa (yani sadece Aralık 2015 ayındaki tarihler) biçimlendirilsin istiyorsanız =SERİAY($F5;0)=SERİAY(BUGÜN();0) formülünü,
uygulamanız yeteri olacaktır.

Ömer Bey merhabalar. Birinci cevabınızdaki =AY($F5)=AY(SERİAY(BUGÜN();1)) formülü isteğimi karılıyor fakat yıl olarak 2015 yılının biçimlendirilmesini istiyorum. İkinci cevabınızdaki
=SERİAY($F5;0)=SERİAY(BUGÜN();0) formülünü uyguluyorum hiçbir sonuç alamıyorum. Yada ben bir hata yapıyorum.

Bu şekilde anlaşamayacağız sanırım.

En iyisi siz, örnek belgenizi; yıl ve ay bilgileri en uç örnekleri içerecek şekilde
(makrolu belgeye lüzum yok, sadece tarih sütununun olması yeterli)
değişiklik yaparak yeniden yükleyin ve tekrar bakayım.

Örnek belgenizde;
-- Aralık ve Ocak ayına denk düşen eski yıl tarihleri,
-- Aralık ve Ocak ayına denk düşen 2015 yılı tarihleri,
-- Aralık ve Ocak ayına denk gelecek şekilde ileri yıllar tarihleri
içerecek şekilde yeni bir örnek belge yapın ve aynı tarihleri G sütununa da yazıp,
G sütununda hangi tarihler renklenecekse o tarihleri olması gereken şekilde elle renklendirin

Merhaba.
F sütunundaki ilgili alanı seçip koşullu biçimlendirme -> formül kullan kısmına aşağıdaki formülü uygulayın,
KIRMIZI-KOYU yazıtipini seçin ve işlemi onaylayarak tamamlayın.
Kod:
=VE($F5<>"";SERİAY($F5;0)=EĞER(AY(BUGÜN())=12;SERİAY(TARİH(YIL(BUGÜN());1;1);0);SERİAY(BUGÜN();1)))

Son düzenleme:
Ömer Bey merhabalar. Öncelikle iyi seneler. En son verdiğiniz cevap 2016 yılına girince çalışmadı 2016 OCAK ayında iken 2015 ŞUBAT ayına ait, 2016 ŞUBAT ayında iken 2015 MART ... vs. ayına ait tarihlerin biçimlenmesi gerekiyor (Ama sadece 2015 yılına ait.)

Geri