• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Selamun Aleyküm. Yaptığım çalışmada koşullu biçimlendirme oluşturmaya çalışıyorum. Şöyle: ilk satırda D5-G5<0 olursa yazıyı koyu kırmızıya çevirsin, diğer sonuçlarda normal olsun. Bu koşullu biçimlendirmeyi 705 satıra kadar oluşturmak istiyorum. Ancak bu formülün sonucu ilk satırda istediğim sonucu veriyor, fakat diğer satırlarda da sonuç 0 veya >0 çıktığı halde sanki <0 çıkmış gibi yazıyı koyu kırmızıya çeviriyor. Ekte örnek sayfa görüntüsünü gönderiyorum. Onda da net olarak göreceksiniz. Bana bu koşullu biçimlendirmeyi düzenleyecek formülü ve işlem adımlarını verirseniz çok memnun olurum. Bu arada 2010 kullanıyorum. Saygılarımla.
Çalışma dosyalarının uzunluğunu artırma imkanı yok mu?

Koşullu Biçimlendirme.

Hocam açıklamaları inceledim, ancak kendi çalışmama formülize edemedim. Benim amacım, sonuç sıfırdan küçükse, yani eksi (negatif) çıkarsa o zaman beni uyaracaktı. Oysa yaptığım çalışmada küçükse formülünü kullandığım halde bana bütün satırları renklendirip veriyor. Öncekinde zannederim dosyayı ekleyememişim, şimdi ise dosyayı winrar ile sıkıştırarak tekrar ekledim, dosyada da açıkladım. Bu arada 2010 kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla

Ekli dosyalar

Buyurun.:cool:
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
=VE($J5<0;$J5:$J$5<>"")

Ekli dosyalar

Koşullu Biçimlendirme.

Buyurun.:cool:
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
=VE($J5<0;$J5:$J$5<>"")

Selamun Aleyküm. Hocam çok teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık. Koşullu Biçimlendirme mükemmel olmuş. Çok sağ olun. Allah'a emanet olun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri