• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2007 turkçe
biçimlendirme kuralı düzenle'den. Biçimlendirilecek hücreler için formül kullan seçeneğindeki formül kısmında aşağıdaki formül yazılı
=VE(E6<>"";E6*1=$AJ6)
şu formüle 0 dan büyük olan en küçük sayıya ( örnek 1 - 2 - 0 - 0,1 ) örnekteki 0,1 rakamına renk vermek istiyorum formülü düzenler misiniz ?
umarım açıklayıcı olmuştur. şimdiden ilgilenenlere teşekkürler

sorumda anlaşılmayan yer varsa lütfen konuya yazın eksiklikleri yazayım

Merhaba
formül kısmına
=VE(E6<>"";E6*1=$AJ6) =0.1
yazıp dolgu rengini ayarlayın.

Yalnız sizin =VE(E6<>"";E6*1=$AJ6) formülünüz doğru veya yanlış diye değer döndürür.0.1 sayısını burdan alamazsınız.
Yapmak istediğinizi detaylı açıklarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

formül hata verdi bu arada formülü yeni baştan yaratsak ben bi başlıkta şunu gördüm de benzer bişey oldu ama bütün satır renk aldı =MİN(EĞER(A1:A30>0;A1:A30)) bu formülle

YAPMAK İSTEDİĞİM E6 DAN AI6 SATIRINA KADAR GİRİDİĞİM DEĞERLERDE 0 VARSA ALMASIN 0 DAN BÜYÜK 0,1 VE ÜZERİ SAYIYA RENK VERSİN

Son düzenleme:
Bunu deneyin

=TOPLA.ÇARPIM(--(E6:AI6>0))>0=DOĞRU

E6 DAN AI6 hücreleri arasında herhangi bir hücrede 0 dan büyük değer varsa renklendirir.

verdiğim örnek formül sütün olarak almış prd ben satırda yapmak istiyorum. örneğin a1 den m1 e kadar değerler olsun 1 - 2 - 3 - 0 - 0,1 - 0,2 gibi bunlardan 0,1 e renk versin. renk verme işlemini biliyorum formülü sadece yazarsanız sevinirim umarım daha açıklayıcı olmuştur :)

Merhaba.
Hücre değeri 0,1 ve daha büyük ise mi renklensin istiyorsunuz?
Sadece 0,1 değerinin mi?

Yada hücre içerisinde 0,1 geçiyorsa mı renklensin istiyorsunuz?

0 dan büyük en kücük değer 0,1 örnek değer sadece bu değer 0 dan sonra 0,9 da olabilir içinde 0,1 geçmesi önemli değil sıfıra renk vermesinde enkücük kaç olursa olsun onu renklendirsin hatta dediğiniz çok mantıklı ilk gelen benzer sayıyı tek renklendirsin yani 0,1 örneğindeki igib ( 1 - 2 - 0,1 -0,1 - 5 ) örneğinde bir tek 0,1 i renklendirse daha iyi olur 0,1 lerin ikisinide renklendirmesnin bir anlamı yok :)

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("E6:AI6")) Is Nothing Then Exit Sub

For i = 5 To 35
If Cells(6, i) = "" Or Cells(6, i) = 0 Then Cells(6, i).Interior.Pattern = xlNone
If Cells(6, i) > 0 Then Cells(6, i).Interior.Color = 65535
Next
End Sub

Sayfanızın kod bölümüne yazın bakalım anlamışmıyım?

üzgünüm makro hiç bilmiyorum :( koşullu bicimlendirmede formül haline getirebilirmisiniz acaba ?

Sayfa adı yazılı olan yere sağ tıklayın -kod görüntüle-açılan bölüme yapıştırın

e6 ile AI6 arasında herhangi bir hücreye bir değer girin.

sıfırı beyaz kalan satırı sarı yaptı
acar bey siz sıfırdan formül olaraka bir satırı ayarların renk verin bana sadece formülü yazsanız ben çünkü o förmülü başka satırlarada uyuglayacam makro olursa tekrardan uğraşmak zorunda kalacam ki makro hiç bilmiyorum

Kod işinizi gördü mü? yani istediğiniz satır çin?

şöyleki satırda 7 5 8 0 0,1 2 yazmıştım 7 5 8 0,1 2 olan yerler sarı 0 olan hücre ise beyaz oldu

Sonuç;?
Siz ne istemiştiniz?,
0 olan yer de mi sarı olacaktı?

hayır sadece yazdığım değerlere göre 0,1 sarı olacaktı rengi sarı seçtiğiniz için sarı dedğim 0 ( sıfır ) baz almayacak yani

acar bey 0 ları bulup silecem zaten fazla yok bulması kolay olacak yardımlarınız için çok tşk

Geri