• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2010 , Türkçe
dün ile bugünün satışlarını karşılaştırma yaparken , koşullu biçimlendirmeyi kullanmak istedim , bir yerde takıldım , bir hücreye koşullu biçimlendirme yaptım , diğer hücrelere biçimlendirme boyacısı uyguladığımda ilk hücrenin değerlendirildiği hücreyi alıyor , yani a1 hücresi b1 hücresinden değerleniyor diyelim , a2 hücresini (biçim boyacısı ile ) değerlendirmek istediğimde b2 hücresinin değerine göre biçimlenmesi gerekirken b1 hücresine göre biçimleniyor ,
ilgili dosya ektedir ,yardımcı olur musunuz ,

Ekli dosyalar

Gönderdiğim doyayı incelediniz mi? 2. günün değeri 1. günden azsa kırmızı renge dönüşüyor. Ve her hücreyi sadece kendi satırındaki hücreye göre kıyaslıyor. burda hata nerede?

sizin yazdığınız farmülle hücre satışın azalış ve artışına göre renklenebiliyor , hata yok ,
hücre renklendirmeden ziyade , hücrede aşağı yukarı ve ya eşit ikonlarını kullanmak istiyorum ,

Küçük büyük eşit ikonları için her hücreye ayrı ayrı yeni kural yazıp "koşullu biçimlendirme" yaptığımda oluyor ,ama bu çok fazla emek ve zaman ister , yazdığım yeni kuralı diğer hücrelerde de doğru olarak biçimlendirme yapmak için kullanmanın bir yolu var mı , yardımlarınızı bekliyorum ,

Geri