• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme

ismailozkan4224

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
slm.değerli arkadaşlar koşullu biçimlendirmede şu kod =VE(AY($G2)=AY(BUGÜN());GÜN($G2)=GÜN(BUGÜN())) ile gün ve ayı tutan satırları renkli olarak biçimlendirebiliyorum.ancak bu güne bir gün kala olan satırları farklı bir renk, 2 gün kalanları farklı bir renk ,3 gün kalanları farklı bir renk ile biçimlendirmek istiyorum.nasıl bir formul kullanmam lazım.yada bunu makro ile nasıl yapabilirim.tşk.

Merhaba,

Koşullu biçimlendirmeye yeni şart ekleyerek yapabilirsiniz.

1. Gün kala için,

Kod:
=METNEÇEVİR($G3;"ggaa")=METNEÇEVİR(BUGÜN()-[COLOR=red][B]1[/B][/COLOR];"ggaa")

Formülde kırmızı işaretli bölüme 2 yazarsanız 2 gün kala olanları bulursunuz. Mantığı bu şekilde kurup yeni şartlar ekleyin.

.

üsdat iki şartı aynı anda sağladığında koşullu biçimlendirme yapmak istiyorum
yardımcı olursan sevinirim sınav analizi için

yani öğrencinin kitapçığı A ise A kitapçığına göre doğru ise(yani o soru A kitapçı ile eşleşiyorsa)
TAMAM manasında ki çentik işareti yanlışsa X işareti
Öğrenci B kitapçığı ise B kitapçığına göre doğru ise TAMAM manasında ki çentik işareti yanlışsa X işareti
olsun istiyorum

Ekli dosyalar

hocam örnek dosya ekledim mesajda yazmayı unutmuşum ilgilenirseniz sevinirim

Bu tabloda istediğiniz cevapların üzerine koşullu biçimlendirme ile çentik işareti koyamazsınız. Koşullu biçimlendirme menüsüne girerseniz renklendirme, biçimlendirme,desenlendirme vs.. gibi seçeneklerden birini seçebilirsiniz.

Eğer bahsettiğim biçim ile yapacaksanız.

H9:AF210 arasını seçerek koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü yazıp biçimden kırmızı rengi seçim işlemi bitirin. Doğrular kırmızı olur renklenmeyenlerde yanlış.

Kod:
=VE(H9<>"";KAYDIR($H$5;KAÇINCI($F9;$F$5:$F$6;0)-1;SÜTUNSAY($H9:H9)-1)=H9)
.

teşekkürler ömer bey
işimi gördü sağolasın

Geri