• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme yardım

adventurous26

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
arkadaşlar merhaba ekteki excell dosyamdaki gibi bir hücreye data yazdığımda aynı hizasındaki başka bir hücrenin rengini kırmızı yapan biçimlendirme için nasıl bir formül vermeliyim?

Ekli dosyalar

Merhaba İyi Geceler denermisiniz.

Ekli dosyalar

H sütununu seçin, Koşullu biçimlendirmeden biçimlendirme için formül kullan diyin, formül kısmına aşağıdaki formülü yazdıktan sonra biçimlendirme ayarlarınızı yapınız...
Kod:
=$E1="DATA"

çok teşekkür ederim arkadaşlar tam istediğim gibi elinize sağlık.

şöyle nasıl yapabilir...

A B C D
1 0 2 1 (formullenmiş 1 - 0 - 2 )

D sutunundaki çıkan sonuca göre otomatikman A B C sutunlarının yazısı kırmızı olacak..

Koşullu biçimlendirmeden hangi formülü yazmalıyım

Biçimlendirme yapılacak olan alanı seçin (A-B-C sütunlarını) ve Koşullu biçimlendirmede Formül kısmına bu formülü yazıp
biçiminizi seçerek uygula deyin...

Biçimlendirme yapılacak olan alanı seçin (A-B-C sütunlarını) ve Koşullu biçimlendirmede Formül kısmına bu formülü yazıp biçiminizi seçerek uygula deyin...

yeni excel sayfasında yaptığımda oluyor.. ama mevcut excel sayfamda nedense olmuyor.. Yardım edebilcek olan varmı acaba

http://s3.dosya.tc/server20/31MOcu/liste.xlsx.html

mesela G5 hücresinideki yazıyı Z5 hücresindeki 1 değerine göre kırmızı olmasını istiyorum.. neler denemedim olmadı.. dediğim gibi yeni excel sayfasında koşullu biçimlendirme yapıyorum onda oluyor.. Anlayamadım bir türlü

Z5 deki değer metin olarak oluşturulmuş ondan oluyor.
Koşullu biçimlendirmedeki formülü
Kod:
=$Z$5*1=1
şeklinde yazarsanız sonuç alırsınız.

Başka boş bir hücreye =Z5=1 yazarsanız sonuç YANLIŞ, =Z5*1=1 yazarsanız sonuç DOĞRU çıkıyor.

Z5 deki değer metin olarak oluşturulmuş ondan oluyor.
Koşullu biçimlendirmedeki formülü
Kod:
=$Z$5*1=1
şeklinde yazarsanız sonuç alırsınız.

Başka boş bir hücreye =Z5=1 yazarsanız sonuç YANLIŞ, =Z5*1=1 yazarsanız sonuç DOĞRU çıkıyor.

Saolasın teşekkürler... G sutundaki tüm hücrelere uygulamak için nasıl yapmamiz lazım uygulanacak hucreleri komple seçtiğimde hepsi kırmızı oluyor hepside Z5 hücresindeki değere göre kırmızı oluyor

Koşullu biçimlendirme formülündeki $ işaretlerini kaldırıp sonra G6'yı kopyalayıp aşağı doğru yapıştırınca olması lazım.

Estağfurulluh, oluyor bazen. İnsan mevcudu değil görmek istediğini görüyor zaman zaman.
İyi günler dilerim.

Estağfurulluh, oluyor bazen. İnsan mevcudu değil görmek istediğini görüyor zaman zaman.
İyi günler dilerim.

Şimdi o formülde hedef değer hücre biçimlendirmesi metin olduğu için olmadı..
Yeni formülde *1 ekledik araya, onun bir anlamı varmı. çalışmayı gördün ben bunu misafir takım içinde uygulayacam yani sonuç 2 değerine göre. Ayriyetten maç sonucu ve ilk yarı sonucu oranlarınada uygulayacam renklendirmeyi. formüldeki *1 sabitmi kalacak. =$Z5*1=2 veya =$Z5*1=0 gibi

*1 işlemi; büyük, küçük, eşit gibi matematiksel işlem ve karşılaştırmalarda mevcut verinin sayı olarak algılanmasına yarıyor. Bu nedenle =$Z5*1=2 veya =$Z5*1=0 gibi formüllerine göre işlem yapabilmeniz gerekir.

Geri