• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme ve Renklendir hk.

hassas1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2013 makro vba
sayın üstadlar öncelikli olarak iyi günler tüm hayatınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.

1- ekleyeceğim çalışma dosyamda öncelikli olarak f sutunundaki veriler j sutundaki verilerden büyük ise herhangi bir işlem yapmayacak eğer j sutunundaki verilerden %5 daha düşük ise tablolardaki tüm sutunlarda sarı ile renklendirecek eğer j sutunundaki verilerden %5 üzerinde düşük ise veya eksi değerde ise kırmızı olarak ranklendirecek.

2- tablolardaki tüm -g- sutununda ise - f- sutundaki verilere bakarak data sayfasındaki z ile ab arasındaki tabloda istasyon bazlı tarih ve saat bazlı tüketim verilerini baz alarak hangi tarih ve saata kadar yeteceğini burada belirtmesini istiyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. fakat dosya boyutu büyük diye kabul etmiyor nasıl yükleyebilirim 6 mb dosya boyutu

Merhaba.

1-
Renklenmesini istediğiniz sütunların tamamını seçin.

Koşullu biçimlendirme / Kuralları Yönet / Yeni kural seçin.
Listeden ... ... ... formül kullan " seçin, formül kutusuna =$F1<$J1 formülünü uygulayın. Biçimlendirme kısmından Kırmızı seçerek Tamamı tıklatın.

Yeni Kural seçin Listeden ... ... ... formül kullan " seçin, formül kutusuna =VE($F1<$J1;($J1*0,95)<=$F1) formülünü uygulayın. Biçimlendirme kısmından Sarı seçerek Tamamı tıklatın.

2- Bu sorunuzu anlayamadım. Dosyanızız Dosya.co gibi bir paylaşım sitesinden ekleyebilirsiniz. Daha net açıklamalar yaparsanız iyi olur.

Teşekkür ederim muzaffer ali bey sorunu çözdüm tüm hayatınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim

Geri