• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme ve hücre içi değerine göre tekrar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MegamiX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Excel 2007
Selam Arkadaşlar,

Koşullu biçimlendirme formülünu kullanarak hücre içinde ki değere göre tüm çalışma sayfasında tekrarlamasını sağlayabileceğim bir formüle ihtiyacım var. Yardımcı olabilirmisiniz?

Örneğim;

A1 deki değere göre ilk saat ve son saat bilgisini referans alarak d4 den sonraki saatlerin göre ilgili renkle boyayacak
Ünite sütununda bulunan;
Dış: Gri
Ü1: Kırmızı
Ü2: Turuncu
Ü3: Mavi gibi renklendirilmesi gerekli.

Düşününki; bu renklendirme işlemini 130 bölge için ayrı ayrı yapılacak, eğer yardımcı olabilirseniz. Çok sevinirm

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Öncelikle ilginiz ve alakanız için teşekkürler. Tam istediğim gibi olmuş.

Bu tablo üzerine söyle birşey daha eklemek gibi bir imkanımız var mı ?

DIŞ 02:00:00 02:03:16 725
Ü1 02:05:00 02:09:20 90

Ünite ve dış bölüm arasında çakışan saat dilimlerinde çakışan adetleri belirtilen, her saat dilimden üretilen adetleri koşullu biçimlendirme yapılan satırlara (karelere) yazmak gibi bir şey yapabilir miyiz?

Ekli dosyada örnekleme yaptım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

@turist teşekkürler. lakin şöyle bir şey var;
Toplam paket adet dk bölündüğünde çıkan dk başına paket adedi satılara yazıldığında. Toplam paket adedinden fazla bir adet çıkıyor.

Toplam paket adedi: 68
Dk Üretilen paket adedi: 13
Üretim Süresi : 5 dk
Üretim Saat dilimi: Bş.:02:00:00 - Bt: 02:05:05 satırlarına dk üretilen paket adedini yazdığı zaman. toplam: 80 paket oluyor. Dolayısıyla toplam paket adedini geçmiş oluyor.

Söyle bir şey yapmanız mümkün mü?
Üretim saatleri arasında olan satırlara dk başına düşen paket adedini yazalım tekrar, fakat son satıra toplam paket adedinde kalan adet kaç tane ise onu yazsın?

13 13 13 13 13 13 yerine (toplamı :80)
13 13 13 13 13 1 (toplamı: 68) gibi mümkün mü acaba?

Bunun haricinde diğer her şey düşündüğüm gibi olmuş. Ellerinize emeğinize sağlık

@turist teşekkürler. lakin şöyle bir şey var;
Toplam paket adet dk bölündüğünde çıkan dk başına paket adedi satılara yazıldığında. Toplam paket adedinden fazla bir adet çıkıyor.

Toplam paket adedi: 68
Dk Üretilen paket adedi: 13
Üretim Süresi : 5 dk
Üretim Saat dilimi: Bş.:02:00:00 - Bt: 02:05:05 satırlarına dk üretilen paket adedini yazdığı zaman. toplam: 80 paket oluyor. Dolayısıyla toplam paket adedini geçmiş oluyor.

Söyle bir şey yapmanız mümkün mü?
Üretim saatleri arasında olan satırlara dk başına düşen paket adedini yazalım tekrar, fakat son satıra toplam paket adedinde kalan adet kaç tane ise onu yazsın?

13 13 13 13 13 13 yerine (toplamı :80)
13 13 13 13 13 1 (toplamı: 68) gibi mümkün mü acaba?

Bunun haricinde diğer her şey düşündüğüm gibi olmuş. Ellerinize emeğinize sağlık

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler. Emeğine sağlık

Geri