• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba,

Elimde 46 bin satır ve 6 sütunluk bir dosya var. Ben bu sütunlardan sadece birindeki bazı satırlarda değişiklik yapacağım. İstiyorum ki sadece değişiklik yaptığım hücreye ait satırlar boyansın. Yalnız bu değişiklikler sadece küçük büyük harf değişikliği, bir boşluk silme ya da ekleme değişikliği ya da tek bir - işareti eklemek şeklinde olabilir, bu değişikliklerin büyük kısmını ctrl+f ile yapacağım ama hepsi için geçerli değil bu, tamamen elle değiştireceğim hücreler da olacak. Saat 14:00'den beri bununla uğraşıyorum, yardımcı olabilecel biri varsa çok memnun olurum gerçekten.
Şimdiden teşekkürler!

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Verilerin A:F sütun aralığında olduğunu ve 1'inci satırdan itibaren yer aldığını düşünürsek,
aşağıdaki şekilde olabilir.

-- Veri alanını kopyalayın, G hücresini seçip ÖZEL YAPIŞTIR->DEĞERLERİ şeklinde işlem yapın
(Neticede; G:L sütun aralığında verilerin aynısı olmuş olacak, bu sütunları gizleyebilirsiniz).
-- Ardından A1:F46000 hücre aralığı seçiliyken;
KOŞULLU BİÇİMLENDİRME -> FORMÜL KULLAN seçeneğinde formül alanına aşağıdaki formülü
uygulayın istediğiniz bir renk seçerek biçimlendirme ayarını yapın ve işlemi onaylayın.

-- Artık A:F sütun aralığındaki herhangi bir hücrede değişiklik yaptığınızda, bu hücrenin bulunduğu satır renklenecektir.

.
Kod:
=ÖZDEŞ($A1&$B1&$C1&$D1&$E1&$F1;$G1&$H1&$I1&$J1&$K1&$L1)=YANLIŞ

merhaba, yardımınız için teşekkürler ancak formülü söylediğiniz gibi uygulayıp entera bastığımda neden bilmiyorum ama bazı satırlar boyanıyor, çok büyük bir kısmı hatta. sebebi ne olabilir? söylemek istediğim şu, formülü yazıp tamam diyerek formülü uygular uygulamaz, herhangi bir değişiklik yapmadan satır byanmış oluyor, halbüki birebir kopyalayıp yapıştırıyorum?

İsterseniz birkaç satırlık örnek veriyle hazırlanmış,
gerçek belgenizle aynı yapıda bir örnek belge yükleyin ve
bir metin kutusuna yapılacak işleme ait tereddüt oluşturmayacak kısa açıklama yaparsanız bakayım.

Örnek belge yükleme ile ilgili açıklamalar cevaplarımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

sanırım problem size başta 6 sutün var dememle alakalı, çünkü 5 varmış ve ben formülüzdeki son &$F1 ve &$L1 kısımlarını silerek uygulama yapmayı denedim size tekrar zahmet vermemek için ama bahsettiğim hatayla karşılaşıyorum. şu an a1 hücresinde veri olmayan satırlar haricindeki tüm satırları boyuyor fomülün =ÖZDEŞ($A1&$B1&$C1&$D1&$E1;$G1&$H1&$I1&$J1&$K1)=YANLIŞ haliyle
yani benim hücrelerim a1den başlayıp e45612'de bitiyor esasında. :/

Hala örnek belge yüklemediniz. Örnek belge olmadan ancak bu kadar oluyor.
.

sonunda bir sütuna ait formülü silince kopyaladığım verilerdeki sütuna ait olanı da silmem gerektiğini akıl edebildim . gerçekten çok ama çok teşekkür ederim. inanılmaz yardımcı oldunuz.

türkçe ve ingilizce formüller;

=ÖZDEŞ($A1&$B1&$C1&$D1&$E1;$F1&$G1&$H1&$I1&$J1)=YANLIŞ
=EXACT($A1&$B1&$C1&$D1&$E1;$F1&$G1&$H1&$I1&$J1)=FALSE

merhaba hayırlı günler. foruma yeni dahil olduğum için sorunumu nereye yazacağımı tam olarak bilemedim o nedenle kusuruma bakmayın.
bir excel sayfası hazırlıyorum A sütununda yukarıdan aşağıya 320 adet sayı var. B ve C sütununda bu A sütununda olan sayılardan bir kısmı var sıralamaları farklı ama yinede var. ( B sütununda 320 tane sayıdan 10 tanesi C sütununda kalan 310 sayıdan 40 tanesi var ve bunlar A sütunda da olduğu için farklı renkte boyalı) benim istediğim şey D sütununa A sütununda boyalı olmayan yani B ve C sütununa yazılmamış olan geriye kalan sayıları listelemek.
biraz uzun anlattım şimdiden kusuruma bakmayın. teşekkürler

Geri