• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme sorunu hk.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013 Professionel
Türkçe
Arkadaşlar,
Ekte bulunan örneğimde koşullu biçimlendirmeye formülü doğru giriyorum fakat formüle göre sonuç 1 veya 0 olmasına rağmen doğru yerleri boyamıyor. Nerede hata yaptığımı bir türü bulamadım. Konu hakkında yardımınızı rica ederim. Birde çözümünün mantığını da anlatır mısınız?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
[COLOR=black][FONT=Calibri]=EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(XFD1;'VERİ 1'!XFD:XFD;1;0);0)=XFD1;1;0)[/FONT][/COLOR]
DÜŞEYARA ile XFD1 hücresini arıyorsunuz, mantık doğru mu?

Bence siz ne yapmak istediğinizi açıklayın arkadaşlar yardımcı olurlar.

Merhaba,

Kod:
[COLOR=black][FONT=Calibri]=EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(XFD1;'VERİ 1'!XFD:XFD;1;0);0)=XFD1;1;0)[/FONT][/COLOR]
DÜŞEYARA ile XFD1 hücresini arıyorsunuz, mantık doğru mu?

Bence siz ne yapmak istediğinizi açıklayın arkadaşlar yardımcı olurlar.
Merhaba,
Veri2 sayfasındaki C sütunundaki değer Veri1 safasındaki C sütununda varsa o satırdaki a ve b hücresini boyasın. Bunun için koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü yazdım ama olmadı.

=EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(C2;'VERİ 1'!C:C;1;0);0)=C2;1;0)

Veri1 sayfasındaki C sütunundaki değer, Veri2 safasındaki C sütununda varsa o satırdaki a ve b hücresini boyasın. Bunun için koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü yazdım ama bu da olmadı.
=EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(C2;'VERİ 2'!C:C;1;0);0)=C2;1;0)

Formül doğru çünkü ben bunu excelde uyguladığımda sonuç 1 veya 0 çıkıyor, ama biçimlendirirken bunu yapmıyor, neden olduğunu anlamadım. Bir yerde ufak bir mantık hatası var sanırım.

Merhaba ,
Yukarıda son mesajımda ne istediğimi açıkça yazdım, yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.

Düşeyara yerine eğersay kullanırsanız sorununuzu çözebilirsiniz.
Veri 1 sayfasına
Kod:
=EĞERSAY('VERİ 2'!C:C;$C2)>0

Veri 2 sayfasına
Kod:
=EĞERSAY('VERİ 1'!C:C;$C2)>0

Geri