• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme Sonucu Dolgu Renkleri...

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın Üstadlarım;
Çeşitli dolgu renkleriyle renklendirilmiş bir alan içindeki hücrelerden belli bir renkle boyalı olan hücrelerin sayısını ve renklendirilmiş hücrelerdeki değerlerin Toplamını alabileceğim bir K.T.Fonksiyonum var. Bununla istediğimi elde edebiliyorum. Fakat bu arama yaptığımız alandaki hücrelerin Renklendirme işi, Koşullu Biçimlendirme ile yapılmışsa bu alandaki hücreleri saydıramıyorum, Toplatamıyorum. Bu konuda yardımcı olacak üstadlara şimdiden teşekkürler.
Ekteki örnek dosyamda açıklama yaptım.

Not. Bu konuyu yeni başlıkta açtım. Zira bu hususta bir soru ve cevap bulamadım. Var olanlar Manuel renklendirilmiş hücrelerle ilgili

http://s3.dosya.tc/server27/PGDZBW/Ko_ulluBi_im.rar.html

Son düzenleme:
KTF'de nasıl düzeltilir bilmiyorum ancak gördüğüm kadarıyla koşullu biçimlendirmeleriniz çok basit formüllere dayanıyor. KTF kullanmak yerine koşullu biçimlendirmedeki şartlara göre ETOPLA ya da EĞERSAY formüllerini neden kullanmıyorsunuz?

Sayın Yusuf bey ilgilendiğiniz için Teşekkürler.
Aslında dediğiniz mümkün tabi Ama benim gayem Koşullu biçimlendirme sonucu renklerin sayımı ve toplamı. Fonksiyon neden koşullu biçimlendirme ile renklenmiş hücrelerin rengini göremiyor.?

Koşullu biçimlendirilmiş hücrenin rengini kontrol ettiğinizde göreceksiniz ki "Dolgu yok" olarak görünüyor. Excel de orayı dolgu yok olarak kabul edip işlem yapıyor demek ki.

Nasıl yapılır bilmiyorum maalesef.

Evet Sayın arkadaşım aynen dediğiniz gibi bunu bende daha evvel fark ettim. Ne yazık ki Excel programı o hücreleri renklendiriyor ama o renkleri dolgu rengi olarak görmüyor. Belki benim bilmediğim bir özellik vardır. Bilemiyorum.

Arkadaşlar internette konu ile alakalı olabileceğini düşündüğüm bir yazı buldum. İçinde ktf'lerde var. İngilizcem iyi olmadığı için pek birşey anlamadım, ktf'deki kodlardan da birşey anladım. Burdan birşey çıkar diye ümit ediyorum.

http://www.cpearson.com/excel/cfcolors.htm

Geri