• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme sonuçlarını sayısal olarak yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Daha önceden buradan aldığım yardımlar neticesinde koşullu biçimlendirme ile çizdiğim tabloda bir satıra girilen değerler farklı renlerde işaretleniyordu. Şimdi ilaveten işaretlenen hücre sayısının her bir satır için şu kadar hücre işaretlendi gibisinden işaretlenen hücre sayısı otomatik yazdırılabilir mi diye merak ediyorum. Örnek resimde 13. satıra elle girdiğim işaretli hücre değerini otomatik yazdırmak yani.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

rrvqXR6.jpg

Koşullu biçimlendirmede kullandığınız kriteri bilemediğim için kesin bir şey söylenemez.
Ama pratiklik açısından tablonuzun sağında veya altında aynı boyutlarda (aynı sütun ve satır sayısına sahip) ikinci bir tablo ekleyip, biçimlendirme koşullarındaki formülleri bu tabloya aktarırsanız ve koşullu biçimlendirmeyi de bu eklediğiniz yardımcı tablodaki değerlere göre yaparsanız hem biçimlendirme ve hem de sayma gibi işlemleri daha kolay yapabilirsiniz.

Örneğin; G6, H6, G7 ve H7 hücrelerinde kullanılan biçimlendirme formüllerini mesaj olarak yazarsanız, net çözüm önerisi alacağınızı sanıyorum.

Merhaba Ömer Bey,
Koşullu biçimlendirme formülüm şu şekilde;
=EĞERSAY($A$1:$A$23;B3)>0

MQ2Jd9f.jpg

Eklediğiniz resimde sadece uygulanacak alanlar anlaşılıyor, koşul kısmındaki formül anlaşılmıyor.
1) Hücre değerine atıf yapan 1. koşul formülü nedir?
2) eğersay kullanılan 2. koşul formülü nedir?

Biraz amatörce oldu ama, maksat hasıl oldu.
Aslında sonucun TOPLA.ÇARPIM formülüyle alınması lazım sanki.
Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

Ömer Bey çok teşekkürler. Amatör demişsiniz ama bu benim işim için ultra profesyonel oldu. :)
Yardımlarınız için çok ama çok teşekkürler.

Geri