• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kosullu Bicimlendirme-Simge Kumeleri

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhaba,ben ogretmenim ve ogrencilerimin notlarini excel uzerine yaziyorum.Ogrencilerimin aldigi notlari,bir onceki nota gore arttiysa yesil yukari ok,esitse sari yan ok,dustuyse kirmizi asagiya ok olacak sekilde yapmak istiyorum fakat olmadi.Bu konuda bilgisi olan varsa yardim lutfen..

Koşula göre simge ve biçimlendirme

Merhaba;
Eki inceleyin.

Not: Sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz cevap almanız kolaylaşır.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

surda 2 notu istedigim gibi yaptim fakat bunlari surukleyerek diger hucrelere uygulayamiyorum.her hucreye de tek tek yapmak mantikli degil.bu isi nasil cozeriz..

Ekli dosyalar

emeginiz icin tesekkurler fakat benim demek istedigim,gonderdigim dosyada yapmis oldugum 2 satirdaki gibi,oklarin sayıların bulundugu hucre icinde olmasiydi.tek tek uygulayarak kosullu bicimlendirme bolumunden oklari yapmistim.fakat hepsine tek tek uygulamaktansa bunun kisa bir yolu olmali diye dusunuyorum..

Merhaba;
İlk oluşturduğunuz hücreye gelin.
-biçim boyacısına basın
-sonra diğer hücreleri mouse ile seçin
Kısaca biçim kopyalayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Fircayi ben de denedim fakat gonderdiginiz dosya gibi oldu,yani uzerinde ok olan hucredeki sayinin soldaki sayiya gore degeri farkli cikiyor fircayi kullaninca.Mesela a4 hucresinde 83 var,b4 hucresinde ise 66.Fakat b4 hucresindeki 66'da yesil yukari ok cikiyor.Aslinda burda kirmizi asagiya dogru ok cikmasi lâzim cunku 66 83'ten kucuktur.Firca bu yuzden ise yaramadi (

.

Dosyanız ekte.

Bu tür koşullu biçimlendirmede göreceli referans kullanılamıyor.

.

Ekli dosyalar

=EĞER(A2<B2;1;EĞER(A2=B2;0;-1))
bu formulu butun satirlar icin tek tek mi girdiniz..?

tesekkur ederim,fakat bunu kendi tabloma uygularken -1,1 ve 0 olarak cikiyor.yani oklar cikmiyor.bunu nasil cozerim.bir ikincisi bu oklari sayinin bulundugu hucrede gostermek istiyorum bu mumkun degil mi..?

tesekkur ederim,fakat bunu kendi tabloma uygularken -1,1 ve 0 olarak cikiyor.yani oklar cikmiyor.bunu nasil cozerim.bir ikincisi bu oklari sayinin bulundugu hucrede gostermek istiyorum bu mumkun degil mi..?
.

1. Yukarıda belirttim. Bu koşullu biçimlendirme türünde göreceli referans kullanılamaktadır. Bu yüxden aynı hücrede yapamıyoruz.

2. Sütunda yaptığm koşullu biçimlendirmeyi inceleyin. Orada bir kutucuğa işaret koydum. Ona dikkat edin.

.

Geri