• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme konusunda yardım

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Merhaba;

Ekteki dosyada bilgiler sayfasında gelecek bakım km si yazıyor.Mazot sayfasında ise aracın mazot alım bilgileri yazıyor.Mazot alınan km otomatik yazdığı için oradaki km ve plaka bilgileri ile eşleştirip bilgiler sayfasında ki km ye eşitlendiği ve geçtiği zaman yazının kırmızıya dönerek uyarıda bulunmasını istiyorum ama bir türlü beceremedim.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar hala bir çözüme ulaşamadım.
Başka sayfadaki veriye göre koşullu biçimlendirme yapılıyor mu en azından bu konuda bilgi alsam ona göre hala uğraşmaya devam edebilirim.

Koşullu biçimlendirme ile başka sayfadan veri alınabilir.

Üstadım koşullu biçimlendirme bir uyarı veriyor.
Koşullu biçimlendirme ölçütü için diğer çalışma sayfalarına yada çalışma kitaplarına yapılan başvurularda bulunamazsın diye
Bunu nasıl aşabilirim .

Dosyanızda ne yapmak istediğinizi anlayamadım. Mazot sayfasında mı uyarı verecek, Bilgiler sayfasında mı? Ayrıca Mazot sayfasında aynı plakadan farklı veriler var.

Üstadım
Bilgiler sayfasında plakanın altındaki rakam servis bakıma gitmesi gereken kmyi belirtiyor.Mazot sayfasına araç plakasını ve mazot alınan km yi yazdırıyorum.
Mazot alınan km bilgiler sayfasında ki aracın bakım km geçince bilgiler sayfasındaki km yazan yerde uyarı vermesini istiyorum.
Bunun için plakanın eşleşmiş olması gerekli. Mazot alımı devamlı yapılıyor onun için o plakaya ait mazot alınan en son km yi dikkate alması gerekli.
Teşekkür ederim

Tarihler artan sırada mı yazılıyor?
Aynı tarihte aynı araca birden fazla mazot yüklemesi yapılabilir mi?

Muhammet bey;
Tarih sıralaması karışık olabiliyor.Ama gün içinde bir kere mazot alınıyor en fazla.
Zorbey;
Elinize sağlık yaptığınız çalışmayı denedim.Fakat acemiliğime yenik düşerek tabloyu tam olması gerektiği gibi yüklemediğim için bir türlü kendime uyarlayamadım.
Affınıza sığınarak formülü ekteki dosyaya uyarlama şansınız olabilirmi?

Birde Bilgiler sayfasında 23 ncü satırda uyarı verme imkanı olabilirmi?

Ekli dosyalar

Dosyanızda aynı tarihte aynı araca 2 kere yükleme yapılmış.

Muhammet bey;
Tekrar baktım aynı tarihte iki yükleme yok.Zaten olasada mazot sayfasına o günü toplam olarak aktarıyor.İki Ayrı satır olarak yükleme yapmıyor.

Resimde sarı boyalı kısım aynı plaka ve aynı tarih.

Ekli dosyalar

• 2014-12-24_153106.jpg
    2014-12-24_153106.jpg
    44.8 KB · Görüntüleme: 10
Muhammet bey;

9 nolu mesajdaki dosyaya bakabilirseniz sevinirim.O dosyayı kastettiğinizi düşünerek yok demiştim.

Dosyada denemeler yapın. Eğer bu bilgiler doğru ise sarı bölgedeki bilgiler ile üstündeki değerleri kullanarak koşullu biçimlendirme yapınız.

Muhammet bey;
Kusura bakmayın cevap için biraz geciktim.Formül eğer o ay mazot alımı yapılmadıysa çalışmıyor.Hesaplama yaparken son ayı dikkate alıyor.Bazı aylarda çalışmayan araçlar oluyor onları sıfır olarak algılıyor.Aynı tarihte farklı iki plakaya bilgi girişi yapınca ilk girilen km yi dikkate alıyor

Son düzenleme:
Dosya üzerinde hatalı kısımları açıklarsanız, hata yapılan yerleri ve neden hata olduğunu daha iyi anlarım.

Üstadım Formül uygulanmış şekilde yeni dosyayı ekledim.Vaktinizi ayırabilirseniz sevinirim.
Birde üstündeki koşullu biçimlendirmeyi tam yapamadım zannedersem onada el atarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Dosyanız başka dosya ile bağlantılı. Formüller hatalı çıkmış

Geri