• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme İle İlgili yardım

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Arkadaşlar öncelikle herkese şimdiden teşekkür ederim
Ben Koşullu biçimlendirmede şunu yapmak istiyorum mümkün mü ? A:1= mehmet B:1= ali C:1=mehmet D:1=ali bu şekilde bilgileri düşünün hücrelerde normalde koşullu biçimlendirmede YENİLENEN DEĞERİ şeçtiğimizde mehmet ile mehmet ---- ali ile aliyi gördüğü için herhangi bir renge boyuyor benim isteği şu eğer a:1 ve b:1 hücresinden mehmet ali yazıyorsa c:1 d:1 hücrelerindede aynısı yazıyor ise renge boyasın böyle bişe mümkünmüdür ekteki excelde umarım daha iyi anlatabilirim. yarımdılarınız için teşekkür ederim.

İNDİRME LİNKİ

. . .

Hücre aralığın seçin. (A1:D10)
Koşullu biçimlendirme > Formül kullan >
Aşağıdaki formülü yazın ve biçimlendirmeyi yapın.
=VE(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A1:$D1)<>0;$A1=$C1;$B1=$D1)

. . .

paşa istediğim şey tam olarak bu senden bir şey daha isteyebilirmiyim anca sen yardım edersin ektedi excel dosyasında masura ve çuval renkleri yazıyor ama farkı sutunda da var lar (C-D / H-I / M-N / R-S / W-X / AB-AC / AG-AH / AL-AM / AQ-AR / AV-AW) bu sütunun bugun hucrelerınde eşleştirebilirmiyiz. ama kardeşime söyle diyeyim sadece 1. sıradakilerle değil
örneğin:
c1:kırmızı d:1 sarı
w50:kırmızı x50:sarı oldugunu farz sayalım ikisi eşleştiği için renge boyasın ve oluyorsa anı sütunun hücrelerinde de varsa eşleştirsin

mesela
h2: mehmet
ı2: ali

h50:mehmet
ı50: ali

kardeşim varsa böyle bişe yaparsan çok sevinirim

İNDİRME LİNK

Son düzenleme:
Geri